Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Milyen állatok vannak a Red Bull csomagolásán? Rosszul tudtad a választ egész életedben

Milyen állatok vannak a Red Bull csomagolásán? Rosszul tudtad a választ egész életedben

Gasztro & Tourism

Milyen állatok vannak a Red Bull csomagolásán? Rosszul tudtad a választ egész életedben

Gasztro & Tourism

Promotions 13:13

A Red Bull a világ egyik legismertebb itala, és persze a legikonikusabb logója is nekik van. Már messziről kiszúrhatók a csomagoláson feltűnő állatok, amelyek nem azok, amire elsőre gondolnál.

A Magyarországon is közkedvelt márka eredete egyáltalán nem vész homályba, mivel tudjuk, hogy egy osztrák üzletember, Dietrich Mateschitz volt az, aki Európában és az egész nyugati világban bevezette a Red Bull-t. Az energiaital előzményei a Távol-Keletre, elsősorban Thaiföldre vezetnek vissza, sőt innen még egy kicsit Japánba is, hiszen a későbbi thaiföldi ital, a Krating Daeng megalkotója először egy japán energiaitalt kóstolt meg, és innen jött az ötlet, hogy egy másik keleti receptúrát alkot rá. Kicsit jobban illeszkedve a helyi sajátosságokhoz, ízléshez és néplélekhez is. Utóbbi dimenzió természetesen már a marketing terepe, és innen jönnek a vörös állatok is a csomagolásra.

De mégis milyen állatokat láthatunk a csomagláson? Hát gaurokat!

Ez pedig ad az egész italnak misztikumot és helyi sajátosságot is.

Ugyanis a gauroknak mélyen gyökerező tradíciója van a keleti hagyományokban, sokan misztikumot kapcsolnak hozzájuk. A gaurok amúgy a páros ujjú patások rendjébe tartoznak, és a Távol-Keleten őshonosak, elsősorban Thaiföld, Kambodzsa, Laosz és Vietnám területén élnek a dzsungelekben és szavannákon. A legnagyobb szabadon élő tülkösszarvú, testhossza pedig akár a 3 métert is meghaladhatja, magassága a 2 métert is, testsúlya pedig az 1 tonnát is meghaladhatja. Sötétvörös színűek, és az S-alakú szarvuk a legjellegzetesebb.

Borítókép: Profimedia - illusztráció

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria