promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
 Meteorraj közelít a Föld felé és ezen a helyen látható a legjobban
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A zselici csillagpark 2022. augusztus 8-i tájékoztatása szerint, programokkal készülnek az augusztus 10-13 közötti Perseida idényre.

Nyakunkon az éves csillaghullás. Augusztus közepe a hullócsillagok, azaz meteorok szezonja. Bár a városok fényszennyezése sokszor lehetetlenné teszi, hogy álmaink valóra váljanak egy hullócsillag utáni kívánság által, de azért a kevésbé fényes vidékeken vagy területeken el lehet csípni igen sok csillagot ez idő tájt.

Sokan szinte vadásznak a hullócsillag lelőhelyekre, mint például a Somogy és Baranya megye határán elterülő Zselic dombvidék, ahol található a Zselici Csillagpark.

A Perseida idején (augusztus 10-től 13-ig) eseményekkel várják az idelátogatókat, de azért azt fontos leszögezni, hogy sajnos a csillagpark távcsöves programjaira már minden hely elkelt, azokra már nem lehet regisztrálni.

Viszont vannak regisztráció nélküli, ingyenes programok a csillagvizsgáló előtti téren, ahol ismeretterjesztő előadásokat is meg lehet hallgatni, akik a témában érdeklődőek. A csillagász szakemberek előadásai este 10 órakor kezdődnek a csillagvizsgáló előtt, és a Perseida meteorrajon kívül még a nyári égbolt más érdekességeiről, csillagképeiről, és más látható bolygókról is mesélnek az oda látogatóknak.

Fontos figyelembe venni, hogy a fényszennyezés miatt a csillagvizsgálóhoz vezető út utolsó szakasza éjfélig le lesz zárva, hogy az autók világítása ne zavarja a látványt. Parkolni 300 méterre a rakodó területtől lehet csak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás