promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ingyen is le tudsz jutni Budapestről a Balatonra, ha bevállalsz egy kis kalandot
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Unod az autópályán araszolást, vagy éppen nincs kedved zsúfolt vonatokon zötykölődni? Természetesen van egy izgalmas kihívásokkal teli megoldás: indulj inkább neki Budapestről a Balatonra kerékpárral, és garantáljuk, hogy maga az út is élmény lesz. Hoztunk nektek egy videót is, hogy mire érdemes figyelni.

Az ország kedvenc nyári utazási célpontja a Balaton. A legtöbben augusztusban, a szabadságolások idején indulnak a magyar tenger irányába, ráadásul rengetegen az ottlétüket kerékpározással is összekötik: a Balaton körül futó kerékpárút remek lehetőséget biztosít a legnagyobb tavunk felfedezésére.

A környék népszerűségének azonban megvannak az árnyoldalai is: ha csak nincs állandó lakhelyünk a Balaton partján, a nyári időszakban komoly kihívást jelent a tóhoz való eljutás. Az autópályán szinte állandó dugókkal kell számolni, a vonatozás pedig sokszor kényelmetlen lehet a zsúfoltság miatt. Itt még belekalkulálhatjuk azt is, ha a MÁV valamelyik kocsijában pont nem működik a légkondicionáló.

Mi lenne, ha a Balatonra való út is legalább akkora élmény lenne, mint az ott töltött vakáció? Idén már kerékpárral is probléma nélkül eljuthatunk a magyar tengerhez, ráadásul olyan gyönyörű és különleges helyeket érintve, mint a Velencei-tó, az Etyeki borvidék, de egy látványos vasúti viadukton is átgurulhatunk, ha a bringát választjuk.

És, hogy miket kell tudni a Budapest - Balaton kerékpáros útvonalról? Nézd meg az alábbi videót, bringára fel, és irány a Balcsi!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás