promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Tetováló vagyok, nem cukrász!” – egy egyszerű piskóta is kifogott a Mestercukrász versenyzőin
Borítókép:  RTL Klub
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Minek megy valaki a Mestercukrászba, ha még egy piskótát sem tud megsütni?

Hétfőn indult el a Mestercukrász 2. évada az RTL Klubon. Az édesszájú Konyhafőnökbe bárki jelentkezhet - profik és amatőrök egyaránt -, de az ember azt gondolná, hogy aki egy ilyen versenybe elmegy, legalább az alapokkal képben van, és nem haladja meg a képességét összedobni egy piskótát. Az már ebben a két napban bebizonyosodott, hogy igenis vannak szerény, kreatív és ügyes Mestercukrász-jelöltek a műsorban, de az esetek többségében azt láthatjuk, hogy aki már az elején nekiáll arcoskodni és felvágóskodni, azok hasalnak el a leghamarabb.

Ez a keddi adásban sem volt másképp. A fiatal tetováló, Gábor meg akarta mutatni, mekkora művész, és azt gondolta, hogy 3 órába bele fog férni, hogy a tortája tetejére még Liptai Claudia portréját is meg tudja festeni. Végül annyi időt, energiát, és figyelmet vett el az arckép elkészítése, hogy elrontotta a piskótáját és a krémjét is, ráadásul még a díszelemét sem tudta befejezni. Ennek ellenére a zsűri nem juttatta a veszélyzónába, de ez a kudarc talán most egy olyan pofon volt a verseny elején, ami Gábor eszébe juttatja, hogy miért is jött a műsorba.

A fehérorosz származású Ljubov A Konyhafőnök egyik korábbi évadában már bizonyított és most is villantani szeretett volna a zsűrinek. Bemutatkozásként egy izomaltból készült kupolával borított faberzsé tojás tortát tervezett, de összetörte az izomaltot, a helyettesítő elemként kitalált karamellketrecről pedig nem sikerült leszednie az alufóliát, így azzal együtt tálalta a desszertet. A zsűri végül adott neki még egy esélyt, de a második feladatot sem volt egyszerű megugrania: a máglyarakást kellett újragondolnia, amit sosem evett és nem is sütött még.

Az Éjjel-nappal Budapest egyik szereplője, Jilly Kriszti is szerepelt korábban A Konyhafőnök-ben, ahol egészen a középdöntőig menetelt. Hogy ezúttal meddig tud eljutni, azt egyelőre nem tudni, mindenesetre neki sem volt zökkenőmentes a kezdés. Az első feladatban mangós-maracujás krémmel töltött geoda tortát készített, amit svájci vajkrémmel burkolt, és kék színű izomalt ásványokkal, valamint aranyporral díszített, míg a második feladatban újragondolt vargabélest készített.

A nap legjobb teljesítményét a szakácsként dolgozó Győző nyújtotta, aki az első feladatot meg is nyerte: csokis-gesztenyés-narancsos ganache-zsal rétegzett csokis piskótából egy csészét formázott, amit aprólékos műgonddal ki is dekorált. A második feladatban előnnyel indíthatott, és az almáspitét választotta magának újragondolásra. Linzertészta alapon egy almás mousse-t tálalt, a tetején karamellizált almaszeletekkel és egy fahéjas almarózsával.

A Mestercukrász szerdán folytatódik az RTL Klubon. A mai adásban újabb versenyzők mutatkoznak be, például Szabó Péter, aki szakácsként dolgozik, de cukrászként látja a jövőjét, és aki azon a véleményen van, hogy Magyarországon még mindig félvállról veszik a desszerteket. A vele készült interjút szerda délután olvashatjátok a Promotions.hu-n.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás