promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigantikus lyukat találtak a Földön, ez lenne a pokol kapuja?
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A legendás "Barhot" kút Jemenben található a Barhut-völgy hatalmas vadonjában. A mondás szerint ez a leggyűlöltebb hely a földön Isten előtt, innen indul meg a világ a pusztulás felé, és a víz is itt a legrosszabb.

A sivatagi Barhout-völgyben van egy hatalmas lyuk, amely több mint 100 négyzetméter nagyságú és több mint 250 méter mély. Olyan, mint egy kút, de biztos, hogy nem ember alkotta.

Egyesek azt mondják, hogy a dzsinnek ásták ezt a mély gödröt a Himyariták egyik királyának, aki még a régi idők uralkodója volt és az ő kincseit rejtették a lyukba.

Mások úgy vélik, hogy azért ásták a rejtélyes lyukat, hogy a dzsinnek börtöne legyen.

A környék lakói sok furcsa mesét regélnek a kútról, ezek közül az egyik arról szól, hogy a múltban az emberek súlyos aszályos időszakot éltek át, ezért valakit kötélre kötve leeresztettek a kútba, hogy vizet hozzon. Amikor a kút közepéhez ért, rémülten felsikoltott, és könyörgött, hogy húzzák vissza.

Amikor kiemelték, csak a testének fele volt meg.

Egy birkapásztorról is beszéltek, aki a kút mellé tette a babáját, és a gyerek egy szempillantás alatt eltűnt.

Azt mondják, hogy ez a mély kút időnként kellemetlen szagokat és mérgező füstöket ereszt magából. Az alja nem látható a vak sötétség miatt. De amikor a nap teljesen merőlegesen a kráterrel, akkor zöld növényzetet vélünk felfedezni, bár azt senki sem érti, hogy a különleges növényzet hogyan tud létezni a mérgező légkörben és a piszkos vízben. És a legérdekesebb, hogy a kút belsejében madarak is élnek.

Tudományos küldetés még nem indult a lyuk felfedezésére, így biztos ismereteink egyelőre nincsenek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás