promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meki kajából ínycsiklandó gourmet fogás? Egy bevállalós séfnek sikerült a lehetetlen!
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hiába finomak a McDonald's ételei, nem képviselnek éppenséggel Michelin-csillagos minőséget – kivéve, ha egy tehetséges séf veszi kezelésbe őket.

Abból kiindulva, hogy nagyjából 100 McDonald's van Magyarországon, kijelenthetjük, hogy a Meki a magyarok egyik kedvenc gyorsétterme. Talán nincs is olyan ember az országban, aki ne evett volna életében legalább egyszer Big Macet, így mindenki pontosan tudja, hogy nagyon jóízűek a vállalat hamburgerei, viszont nem nevezhetők a legminőségibb ételeknek – de most kiderült, hogy lehetnek azok.

Elkezdett terjedni az interneten egy videó, amiben valaki odavisz egy McDonald's menüt egy séfnek, hogy csináljon belőle gourmet különlegességet – ő pedig csodával határos módon sikerrel járt, hiszen a Meki egyik burgeréből egészen sajátos Wellington bélszínt csinált, a végeredmény pedig egyenesen ínycsiklandó lett, szóval egészen hihetetlen, de képes volt a lehetetlenre.

A séf azzal kezdte, hogy kidobta a kukába a Meki bucijait (ezzel nem kicsit megalázva a gyorsétteremláncot), majd a húspogácsák közé rakott egyebek között egy kis spenótot, az így kapott husitömböt pedig nagyon helyesen bacon ágyba tekerte és tésztazubbony kíséretében helyezte az előmelegített sütőbe – amíg ez szépen elkészült, addig a sültkrumpliból felturbózott pürét csinált, és még szószt is rittyentett az uborka és a hagyma segítségével, hogy igazán maradandó legyen az élmény.

Itt lehet megnézni a folyamatot és a végeredményt, ami mindenképp lehengerlő, hiszen sokan valószínűleg sose hitték volna, hogy ilyen különleges, „Michelin-csillagos” fogássá is tudnak válni a McDonald's alapból is finom hambijai:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás