promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Létezik egy elátkozott cseh vár, ahol az óvatlan turisták hullanak, mint a legyek
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem tanácsos senkinek éjjelre ott maradnia.

Csehország kapcsán a legtöbb embernek a Károly-híd, a vár és Prága más nevezetességei ugranak be, pedig a vidék is bővelkedik érdekes és izgalmas látnivalókban. Közéjük tartozik Zvíkov is, amelyet a cseh várak királyának tartanak – mégsem feltétlenül érdemes felkeresni.

A földnyúlványon álló, elképesztően szép építményhez ugyanis félelmetes átok fűződik. Néhányan hisznek abban, hogy az elátkozott helyen legalább egy éjszakát eltöltő turisták egy éven belül meghalnak, ami – valljuk be – nem a legvonzóbb kilátás.

A nappali látogatással ezek szerint nincs baj, de aki hosszabb ideig merészkedik ott tartózkodni, annak egy félelmetes gyilkossal kell szembenéznie. Nem tudni, mikor keletkezett az átok története, de a vár már a 13. század óta ott áll a Moldva és Otava folyók találkozásánál.

A legenda szerint egy fehér ruhás nő kísért benne, aki éjszakánként hangos sírással repül át a falakon. A földalatti katakombákban pedig ördögi vérebek üvöltenek éjszakánként, és állítólag szívesen kapdossák el a betévedőket.

A vár két tornyában gyakran megjelenik egy apró termetű, manószerű démon is, amely az összes kísérteties lakó közül a legveszedelmesebb. Balszerencsét hoz arra, aki találkozik vele, és ezek közé tartozik az a hiedelem is, hogy a peches látogató egy éven belül életét veszti.

Általában betegség következtében, amit az említett démon okoz. Ugyanakkor rendkívül idegesítő szokásai is vannak, például lekapcsolja a lámpákat és kihúzgálja a konnektorokból a dugókat, vagyis valóban ördögi cselekedetekre képes.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás