promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Boszorkány üvöltésektől zeng az erdő! 5 szellemjárta hely, amitől libabőrös leszel
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem is gondolnánk, de Magyarországon is vannak paranormális jelenségek, melyekre nincs magyarázat. Mi elhoztunk 5 kísértetjárta helyet.

  1. Bakonyi Savanyó Jóska kopjafája

Bakonyban található Tótvázsony, Veszprémtől és Tihanytól mintegy 20 perc autóútra lévő faluban található az utolsó magyar betyár keresztfája. Savanyó Jóska leginkább birkalopásairól híres és arról, hogy a tehetősebb polgárokat szabadította meg vagyonuktól. Kicsit nekem itt Robin Hood jutott eszembe. Vajon hős volt vagy csaló? Nézőpont kérdése, de jó cselekedetnek biztos, hogy nem mondható rablóbandája által elkövetett kíméletlen verések és kínzások. 1886-ban végül börtönbe került és onnan csak 20 év után szabadult. Hiábó próbált ezután „jó útra” térni és beilleszkedni a társadalomba, miután egyszerű szabónak állt, egészsége hirtelen romlani kezdett és 1907-ben saját kezével vetett véget életének.

A Bakony erdeiben, ahol Jóska és társai sokat bujkáltak, állítólag manapság is kísértenek a betyárok.

  1. Kísértetek alagútja a kőbányai pincerendszerben

Ha a nem szeretnél sokat utazni, hogy szellemvadászatba kezdj, akkor elég csak Kőbánya felé venni az irányt. Az egykori sörgyár által hűtésre és tárolásra használt földalatti járatrendszer a kőbányászat révén jött létre. De sok minden másra is használták, például a második világháború alatt titkos repülőgép-összeszerelő üzem működött itt utána pedig gombatermesztésre használták. Ma már nagy részét elborította a víz, de a homályba burkolózó, üres és elhagyatott járatok továbbra is a régi időket idézik. Nem szívesen tévedne itt el senki, de nem is tudná megtenni, hiszen a pincerendszer látogatása csak engedéllyel és kísérővel csak különleges alkalmakkor lehetséges. Azonban a sörmúzeum bármikor látogatható!

  1. Boszorkány és ördögfiak: A hollókői vár különös legendája

Ez a hely nem a szellemjárásról híres, de a várhoz fűződő legenda megér egy misét. Az elbeszélés szerint volt egy Úr, Kacsics András, aki úgy döntött, hogy várat építtetett Pusztavárhegyen. Ott bizony beleszeretett a szomszéd földbirtokos lányába, aki viszont nem akart hozzámenni, ezért úgy rendelkezett Kacsics András, hogy elraboltatja őt és az épülő várába záratja. Amivel azonban nem számolt, hogy szerelmének a dajkája valójában egy boszorkány, aki szövetségre lépett az ördöggel, hogy együttes erővel szabadítsák ki a lányt. Az ördög szólt a fiainak, azok hollókká változtak, és minden éjszaka a csőrükben elhordták a köveket, amiket nappal a kőművesek felépítettek. Így hiába dolgoztak szorgalmasan építők, minden másnap reggel meglepve látták, hogy tulajdonképpen semmit sem haladtak. A hollók az elhordott köveket ledobták a szomszédos dombon és így épült fel, amit ma a hollókői várként ismerünk.

  1. Ó-ebergényi kastélyszálló szellemei

Ha igazi kísértet történetekre vágyunk, a Szombathely mellett található hírhedt Ó-ebergényi kastélyszálló bővelkedik bennük. Igaz, hogy a kastély már 700 éve is állt, de a legendák érdekes módon a közelmúltra vezethetők vissza. a 2000-es években az egyik kiállításon egy vendég egy fényképet készített, amin különös szellemalakokat véltek felfedezni.

Sőt, állítólag furcsa sikolyokat, zörejeket és lépteket is hallani időről-időre a falak között. Ha mindez még nem lenne elég, úgy tartják, a kastély alatt titkos járatok is húzódnak.

Valószínű, hogy van valóság alapja a föld alatti járatoknak, ami nagy valószínűséggel az Új-Ebergényi kastéllyal köti össze a 700 éves kastélyt, de ennél többre nincs bizonyíték. De az biztos, hogy ez a leghíresebb paranormális jelenséggel rendelkező kastély Magyarországon. 2009 óta kutatják is ezeket a jelenségeket. Bár a nevével ellentétben megszállni nem lehet benn,de legalább kívülről meg lehet tekinteni – ha nem vagytok félősek!

  1. Szegedi Boszorkánysziget sötét titkai

A Tisza egyik félszigete a Boszorkánysziget, boszorkányüldözések rémes múltjával rendelkezik. A 124 magyarországi boszorkányper felét Szegeden tartották a középkorban, melyek közül a leghíresebb a 1728-as per volt. A korabeli súlyos aszály és éhínség nagyon meggyötörte a várost, a megviselt lakóknak pedig bűnbak kellett, ezért úgy vélték, hogy a boszorkányok tehetnek mindenről, akik az ördöggel is lepaktáltak. 1728. július 23-án, a kínvallatások után hat nőt és hat férfit égettek el elevenen a máglyán, köztük a 82 éves Rózsa Dánielt, a város egykori, vagyonos bíráját. Ezt az eseményt mai napig a magyar történelem legnagyobb boszorkánypereként tartják számon. Miután a kivégzés megtörtént, a lakók állítólag elkezdtek félni a boszorkányok haragjától, és hallani vélték az ártéri erdőben visszhangzó boszorkánysikolyokat.

Ha vonzanak az efféle szörnyű múltú helyek, érdemes felkeresni a partszakaszt, hogy meghallgassuk a boszorkányok keserves üvöltését.

Forrás: Szállás.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás