promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes: csupán 1 ember lakik ezen a településen, név szerint ismerjük a titokzatos illetőt
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A legeslegkisebb falu, amelynek egyetlen lakosa van csupán.

A legeket és érdekességeket, főleg a földrajzi vonatkozásúakat imádjuk számon tartani egy-egy ország esetén, így például tudjuk, hogy melyik a leghosszabb nevű magyar település, azt is tudjuk, hogy hol van Magyarország második legnagyobb városa, és azt is, hogy melyik a legkisebb magyar település. Utóbbinak 11 lakosa van csupán.

Ám körülnézve a legeket a világon ennél akadnak még kisebb települések is, sőt, meglepő, de nem is a legkisebb országok adják nekünk ezeket, hanem a világ legnagyobb országai. A világ legkisebb faluja például a tengerantúlon található, méghozzá az Egyesült Aállamokban, a lakosságszám pedig ennél már nem is lehetne kevesebb, ugyanis a különleges helyen csupán egyetlen ember lakik.

A falu Nebraskában található, a neve pedig az, hogy Monowi. A Femcafé az Eater cikkére hivatkozva számol be a településről, amelyen a lakosságszámhoz képest megdöbbentően sok ember fordul meg naponta.

A falu egyetlen lakosa Elsie Eiler, aki tényleg a falu mindenese, ő működteti többek között az egyetlen boltot is a környéken, ahová naponta átlagban 50 ember tér be, sőt, nála működik a település könyvtára is, ahol 5 ezer daab könyvet találhatnak meg azok, akik szeretnének valamit olvasni.

Kara és Nate, egy amrikai utazóblog szerkesztői korábban eltöltöttek egy napot Monowiban, és egy nagyszerű videót is készítettek arról a településről, amelynek csupán egyetlen lakosa van:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás