promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A legcsodálatosabb nevű magyar település Kanadában van, több ezer kilométerre távol Magyarországtól?
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A név, amelytől azonnal melegség támad a szívedben.

Az elmúlt századokban, de főleg a 19. század óta rengeteg magyar talált új hazát távol Magyarországtól. Közülük nagyon sokan vándoroltak ki például a tengerentúlra, az Egyesült Államokba, illetve kisebb részük Kanadába, ahol például a 19. század végén egy magyar gróf New Hungary néven hatalmas kolóniát szeretett volna létrehozni. Azonban néhány kósza ármány után a terv megvalósulatlan maradt.

De ez nem jeletni azt, hogy ne lettek volna kisebb települések Kanadában, Saskatchewanban. Ma is rengeteg magyar vonatkozású emlék őrzi a nagy projekt nyomait, így többek között található a területen egy Kaposvár nevű templom, illetve az alapító gróf neve után egy Esterhazy nevű település is. A gróf rengeteget dolgozott azért, hogy a kolónia létrejöjjön, ám végül 1912-ben New Yorkban nagyon szegényen halt meg.

Még a Google Maps-on is megtalálható viszont egy gyönyörű magyar nevű település, amelyben tényleg minden melegség benne foglaltatik. Otthon az egyik leghíresebb New Hungary-beli helység, ahol korábban rengeteg magyar élt Kanadában. Egy darabig amúgy a 20. században Little Hungary-nek is hívták ezt a területet az észak-amerikai országban.

Otthont pontosan 1894-ben alapították, elsősorban magyar bányászok érkeztek ide az Egyesült Államokból, illetve földművesek az óhazából. Otthon lakossága ma a legújabb statisztikák szerint 67 fő.

Otthon pontosan itt található:

És videót is találni a téli Otthonról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás