promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a magyarok kedvenc áruházlánca, nagyon meglepődtél?
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az internetes kommunikáció alapján ez a sorrend jött ki.

A koronavírus-járvány közepette a vásárlások és bevásárlások fontosságának felértékelődésével párhuzamosan elképesztően megnőtt az online térben az élelmiszerboltokról és áruházláncokról szóló diskurzus Magyarországon. 2021-ben összesen 886 ezerszer említették az üzleteket a világhálón, legtöbbször a Lidl-t, a Spar-t és a Coop-ot.

Az Ynsight Research kutatásából, amely immár harmadik éve arra kíváncsi, hogy mely áruházláncokról, milyen kontextusban esik szó az interneten, kiderült, hogy ezek alapján melyik lehet a magyarok kedvenc áruházlánca.

Míg 2020-ban a "maradj otthon" és "vigyázzunk egymásra" hashtagek uralták a világhálót, addig tavaly már inkább a normalitáshoz való visszatérés igénye határozta meg a diskurzusokat a boltlánokkal kapccsolatban is.

2021-ben a cég felmérései alapján a Metro lett a netezők kedvenc áruházlánca, míg második helyre a tavaly győztes Reál futott be, a képzeletbeli dobogó harmadik fokán pedig a Coop végzett.

A Napi.hu cikkében részletesen, grafikonokra bontva is láthatjátok például azt, hogy az ALDI, a Lidl vagy éppen a Tesco hányadik helyen végeztek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás