promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális: világító zölddé változott a világ egyik leghíresebb folyójának vize - videó
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

IIyet még tuti, hogy nem láttál, pedig minden évben megtörténik. Érdekesség vagy rejtély?

Nálunk, Magyarországon nincs nagy hagománya, sőt, még hírből is csak ritkán halljuk, de márciusban a nyugati világban, és főleg annak is angolszász felén mindig megtartják a Szent Patrik-napot, amelynek központi színe a zöld.

Chicagóban pedig olyannyira komoly hagyománya van Patriknak, hogy még a Chicagó folyó vizét is zöldre festik, a víz pedig csak úgy világít a világváros közepén. Persze nem az egész folyó változik zölddé, csupán a belvárosban egy kisebb szakaszon, a színezés a Wabash Avenue és a Columbus Drive közötti szakaszon történik.

Az első vízszínezés 1962-ben ment végbe, méghozzá a polgármester ötletére, akit a város vízvezetékszerelőinek szakszervezete győzött meg.

A port hajóról szórják a vízbe, az összetevője szigorúan titkos, ám nem környezetszennyező.

Szent Patrik az 5. században halt meg, halálának ünnepén tartják az ünnepségeket, pontosan március 17-én, minden évben. Szent Patrik Írország védőszanetje is, ebben az országban például március 17. munkaszüneti nap is. A szent amúgy Írországban fejtette ki fő tevékenységét az 5. században, itt térített Isten parancsára.

(Forrás: Travelo, National Geographic)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás