promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyarok többsége gyűlöli ezt az ételt – Vajon Fördős Zé apukája rá tud venni, hogy megkóstold?
Borítókép:  Street Kitchen
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon van egy étel, amit a többség nagyon utál.

A magyarokra jellemző, hogy szeretik a főzeléket, és a nagyiknak biztosan van legalább egy olyan receptje, amit imádtunk kiskorunkban. Ami be tudja árnyékolni az összképet, az a menza, ahol sokszor nem volt megfelelő az elkészítési mód, és a fűszerezést is kispórolták.

Ma már vannak retró főzelékes éttermek is hazánkban, ahol igyekeznek előhozni a klasszikus ízeket, persze egy kis csavarral.

Nincsenek nagyon ebből statisztikák, szóval én is csak abból tudok építkezni, amit hallottam. Az biztos, hogy a legutáltabb főzelékek között ott van a sárgaborsó, a tök, vagy éppen a kelkáposzta.

Erősen benne van a topban a paradicsomos káposztafőzelék is. Igazából erről is kicsit a menza tehet, hogy néhányan a rossz emlékek miatt soha nem akarnának a közelébe menni. Nincs minden veszve, mert Fördős Zé apukájának van egy receptje, ami lehet sokaknak be fogja tudni indítani a fantáziáját.

Fördős Lajos az étel elkészítését a maradékmentő akció rovatban mutatta be, szóval tényleg nem kell hozzá sok minden. Az apuka pont Fördős Zé lánytestvérét húzta ki a csávából ezzel a recepttel.

Lajos maradék pörköltöt használ, de akinek ehhez is kell egy kis segítség, annak Fördős Zé megmutatja, hogyan készül a klasszikus sertéspöri.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás