promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: mit jelent a rempül és az ölömbül kifejezés? 100-ból 99 magyar biztos, hogy nem tudja erre a választ
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Csak 10 kérdés, amelyekre helyes választ kell adnod.

A magyar nyelv zsúfolásig tele van olyan régi szavakakkal és nagyon ritkán használt kifejezésekkel, amelyeket csak nagyon néhanapján veszünk elő, vagy éppen még akkor sem, mivel csupán Magyarország egyes területein használják ezeket. Sőt, léteznek olyan szavak is, amelyekt a magyar nyelv sosem tudott befogadni, a nyelvújítás korában születtek, de csak történelmi emlékek maradtak. De vannak olyanok is, amelyeket csak kisebb csoportok használnak.

Ezeket a szavakat leginkább a szlengszavakhoz vagy az argónyelvhez sorolnánk, hiszen ezek a legdinamikusabban változó részei nyelvünknek.

Mostani játékunkban olyan régi, népi, és csak egyes vidékeken honos szavakat gyűjtöttünk össze, amelyeket nagyon ritkán hallani. A lenti játékban felsorolt szavak akár már több évtizede is velünk lehetnek, ezért érdekem megismerni a jelentésüket.

Például mit jelent a rempül vagy az örömbül? Segítség nélkül tuti, hogy 100-ból 99-en nem tudnák a választ, de a kvízben csak ki kell majd választanotok a helyes megoldást.

Kvízre fel! Főleg Nyugat-Magyarországon használt régi szavakat láthatsz majd!

(Forrás: Hellovidék, Szeretünkzala)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás