promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nosztalgiára vágysz? Öt budapesti helyszín, ami a retro világot idézi meg
Borítókép:  Pixabay / Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha szeretnél egy kicsit a múltban kalandozni, akkor ezek a helyek garantáltan megadják az édes nosztalgia érzését! 

Emlékszel még a Bambira? Vagy a Fabulonra? Esetleg az Utasellátó megvan? Csupa olyan márkanevek, amiket az egész ország ismer, de már lassan kezdenek feledésbe merülni. Mégis az életérzés oly élénken ott van bennünk, ha a hozzájuk tartozó emlékekre gondolunk. Talán még egy kicsit visszacsempészhetünk ezekből ma is. Budapesten létezik ugyanis több olyan hely, ami elrepít minket a régi idők bájos nosztalgiájába - ahogyan azt összeszedték

Budapest Retro Élményközpont

A bútorok, az ételek, az italok és még számtalan más aspektusa ennek a varázslatos helynek programokkal kiegészítve csábítja oda a vendégeket. Senki nem marad kívülállóként: a fiatalok és az idősek egyaránt élvezhetik az interaktív kiállítás által kínált látnivalókat.

Memento Park

Szereted a történelmet? Akkor ez a program kihagyhatatlan számodra! Látogass el a Budapest határában lévő szoborparkba! A rendszerváltást követően a szocializmus ikonikus figuráit itt helyezték el szobrok formájában. A szoborparkon kívül még három másik kiállítás is megtekinthető a közelben.

[[kod2]]

Bambi Eszpresszó

Bambi... Ha csak kiejtjük ezt a szót, máris visszarepülünk a hatvanas évekbe. A kávéház a retro díszletével és menüjével hűen idézi fel a korszakot: itt választhatunk például a reggeli bundáskenyértől kezdve az üvegpohárban felszolgált habos kávéig még sok minden másból is.

Csepel Művek

Mi Budapest leginkább retro-nak nevezhető városrésze? Hát persze, hogy a csepeli gyártelep! Meglehet, a Csepel Művek már hosszú ideje nem üzemel, mégis a területén lévő gyárépületek azt a látszatot keltik, hogy egy év sem telt el a korszak óta. Teljesen ingyen látogathat el ide bárki és varázsolhat hétvégéjéből egy sétálós kiruccanást.

Budaörsi bolhapiac

Akár vásárolni szeretnénk, akár csak lófrálni a sorok között, de itt a helyünk: Budapesten még mindig működik ez a bolhapiac. Itt biztosan mindenki talál magának olyasmit, ami megragadja a figyelmét. Arról nem is beszélve, hogy valóságos retro kincsesbányában kutakodhatunk. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás