promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Tátra-titkai 1. rész - 9 nap a Tátra körül
Borítókép:  Bringábor Túrák
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Magas-Tátra a hazánkhoz legközelebb eső alpesi jellegű magashegység. A szlovák-lengyel határon található vonulat a magyar túrázóknak is nagy kedvence. Bár igen kicsi a területe, mégis rengeteg látnivalót kínál, amelyeket évek alatt is nehezen lehet megismerni. A Bringábor Túrák 9 napot szánt a Kárpátok tetejének felfedezésére. Lássuk milyen titkokat sikerült feltárni a hegységben!

A Tátra kerékpárral című filmsorozat első részének központjában a Menguszfalvi-völgy, és a Csorba-tó áll. Előbbi Tátra a szlovák oldalának egyik legnagyobb völgye, melyet hatalmas, sokszor 2,5 km-t is meghaladó hegycsúcsok szegélyeznek. Ezen a csodálatos helyen fekszik 1499 méter magasan a Poprádi-tó, melynek partján 2 turistaház is várja az aktív kikapcsolódásra vágyó kirándulókat. A házakban étterem is működik, így finom helyi falatokkal a gyomrunkban indulhatunk neki a számos, innen induló turistaútnak.

A völgy egyik legkönnyebben megmászható, éppen ezért legnépszerűbb csúcsa az Ostrva nevű hegy, melyet a nagy tátrai főturistaúton, a piros jelzésú Magistralé-n érhetünk el, a Poprádi tótól kb. 1,5 órányi mászás után. A közel 2 km magas csúcsról fantasztikus körpanorámában lehet részünk: alattunk 500 méterre a völgy aljában a Poprádi tavat láthatjuk, körbe pedig az olyan ikonikus tátrai csúcsokban gyönyörködhetünk, mint a Sátán, a Kapor- , vagy a Tátra-csúcs.

Miután visszatértünk a völgy aljába tegyünk egy sétát a Poprádi-tó körül is, és látogassuk meg a szimbolikus temetőt, mely a tátrában elhunyt hegymászóknak állít emléket.

A Csorba-tó a Magas-Tátra talán legnépszerűbb tava: a megközelítése mind tömegközlekedéssel, mint autóval egyszerű. A leglátványosabb kilátás a déli oldaláról nyílik, ahonnan nemcsak a víztükörben, de a fölötte magasodó sziklás csúcsokban is gyönyörködhetünk. A part mentén végigfut egy sétány, melyen adja magát a kellemes séta, de ha már ottvagyunk, ne hagyjuk ki, a tó mellett álló új kilátót sem, melynek legtetején, az üvegpadlós teraszán úgy érezhetjük, mintha a semmibe lépnénk ki.

A Tátra titkai még nem értek véget, hamarosan újabb tippekkel és ötletekkel jövünk, addig is ha mozgóképen is kíváncsiak vagytok a fenti helyekre, kattintsatok az alábbi videóra!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás