promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Létezik egy ország, amelynek két neve is van, te pedig lehet, hogy azt gondoltad eddig, hogy ez két külön ország - pedig nem
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A neveknek történelmi okai vannak.

A történelem során számtalan példa volt arra, hogy egy-egy ország valamilyen történelmi vagy politikai fordulópont után megváltoztatta a nevét, a zászlóját vagy éppen a himnuszát, arra viszont nagyon kevés példa van, hogy egy-egy ország két névvel éljen tovább.

De így is akad rá példa.

Létezik egy ország Ázsiában, amelyre általában azonnal két névvel hivatkoznak, ez a kis ország pedig pontosan Délkelet-Ázisa egyik legnagyobb szárazföldi országa, amely összesen 2000 km tengerparttal is rendelkezik. Az országnak 54 millió lakosa van.

Az ország nevét még 1989-ben változtatta meg a katonai junta Burmáról Mianmarra, ám a parlament soha nem ülhetett össze, hogy ezt a névváltozást jóváhagyhassa. Éppen ezért az ellenzék azóta is Burmának hívja az országot, és sokszor a nemzetközi színtéren is így hivatkoznak az ázsiai országra, ahonnan az elmúlt időszakban újra háborús eseményekről jönnek információk.

Az ország amúgy India, Thaiföld és Kína között helyezkedik el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás