promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy baj van a McDonald's-nál: a KFC ezt gyorsan ki is használta
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Válságba került a Meki.

A burgonyaválság miatt már csak kisméretű sültkrumplit fognak árulni a japán McDonald's-okban, ugyanis a Kanadát sújtó áradások és a világszinten akadozó logisztikai problémák miatt nem érkezik elég mennyiségű krumpli az országba. Éppen ezért a helyi Mekikben péntektől, vagyis december 24-étől kezdve legalább egy hétig csak kis méretű sültkrumplikat fognak árulni, hogy elkerüljék a készlethiányt.

A The Guardian azt írja, hogy a gyorsétteremlánc már 2014 decemberében is hasonló problémába ütközött, csak akkor éppen a Csendes-óceán túloldalán zajló munkaügyi viták akadályozták a szállítást.

A lap információi szerint a korlátozás bejelentése láttán a KFC azonnal beépítette a marketingjébe a McDonald's válságát, és a reklámjaikban külön felhívják a figyelmet, hogy az ünnepek alatt is bőséges adagokkal várják az éhes vendégeket.

Rövid időn belől ez már a második jelentős probléma, amivel valamelyik ország McDonald's-ainak meg kell küzdenie. Nemrég ellátási gondok miatt kerültek le a shake-k a brit, a skót, és a walesi Mekik étlapjairól, illetve 1250 egységben egyes palackozott italok is hiánycikknek számítanak. Mindezt részben a brexit utáni bevándorlási szabályok miatt fennálló teherautósofőr-hiány eredményezte, részben pedig a koronavírus miatt bevezetett korlátozások.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás