promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világ legkisebb fővárosában csupán 1000 ember lakik - 100-ból 99-en nem tudják, hogy melyik ez a város
Borítókép:  Profimedia/Vaduz
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Íme a Földkerekség legkisebb fővárosai.

Szinte biztos, hogy egy-egy ország esetén, ha az adott ország központjára gondolunk, akkor óriási városokat, metropoliszokat vizionálunk magunk elé, több százezres, esetleg milliós lakosságra gondolunk, és nem is sejtjük, hogy igazából léteznek olyan fővárosok is, amelyekben csupán pár ezer ember lakik, sőt, a legkisebben még ennél is kevesebb.

A Vatikánváros a legkisebb, itt körülbülelül 1000 ember él, de a legizgalmasabb talán nem is ez, hanem azok, amelyek a Vatikán után következnek. A legkisebb fővárosok lakosságszámát a Statista hozta le.

A listán jól látszik, hogy Vatikán után San Marino következik, sőt, ezen a lajstromon egy következő oszlopban még azt is megmutatják nekünk a gondos szerkesztők, hogy az adott állam lakosságának hány százaléka él a fővárosban.

San Marino esetében a fővárost is San Marinonak hívják, a városban 4 ezer ember lakik, amely az ország népességének 11 százaléka. A harmadik helyen Liechtenstein fővárosa, Vaduz következik 5 ezer lakossal, ez pedig az ország lakosságának 13 százaléka.

A negyedik és ötödik helyen Palikir és Funafuti érkezik, előbbi a Mikronéziai Szövetségi Államok, míg utóbbi Tuvalu fővárosa, mindkét helyen 7-7 ezer ember lakik.

A teljes listát a Statista oldalán érhetitek el.

(via Origo)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás