Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az ország Dögös Konyhatündére elárulta a tuti receptet, amivel bombasztikus mákos guba tortát készíthetsz

Az ország Dögös Konyhatündére elárulta a tuti receptet, amivel bombasztikus mákos guba tortát készíthetsz

Gasztro & Tourism

Az ország Dögös Konyhatündére elárulta a tuti receptet, amivel bombasztikus mákos guba tortát készíthetsz

Gasztro & Tourism

Helmeczi Benjamin 08:08

Hauszmann Stefi a karácsony közeledtével egy tuti receptet hozott.

A Mestercukrász - az édesszájú Konyhafőnökből ismert Hauszmann Stefi ezúttal egy mákos guba torta receptjét osztotta meg a közösségi oldalán, aminek az íze bombasztikus.

Hozzávalók az alaphoz:

  • 200 g mák
  • 500 ml főzőtejszín
  • 700 ml tej
  • 6-7 db tojás ( M-es )
  • 100 g porcukor
  • 140 g méz
  • 140 g vaj
  • 1 vaníliarúd kikaparva (ha nincs, teljesen jó egy tasak vaníliás cukor, vanília őrlemény (ebben az esetben fél tk) vagy vanília paszta)
  • Narancs, citrom, lime reszelt héja
  • Narancslekvár (de jó a baracklekvár is)
  • 600-700 g zsemle/kifli/kalács

Elkészítés: Először is 180 fokra előmelegítjük a sütőt. Felkockázzuk az általunk választott pékárut, majd egy nagyobb edénybe tesszük. Ha megvagyunk vele, egy főzőedénybe merjük ki a tejet, tejszínt, vajat, kaparjuk ki a vanília rudat, illetve a narancs, a citrom és a lime héját reszeljük bele a tejszínes alapba, majd kezdjük el felforralni.

A tojásokat szétválasztjuk (a fehérjére később szükségünk lesz), majd a sárgájához hozzámérjük a porcukrot és a mézet. Ezután kihabosítjuk. Ha felforrt a tejszínes alap, hozzáöntjük 3 részletben a kihabosított tojássárgájához és teljesen egyneműre összedolgozzuk. Ha ezzel is megvagyunk, hozzáöntjük a a felkockázott kiflithez és alaposan összekeverjük.

Kivajazott tortaformába beletesszük a mákos guba alapot, rétegenként baracklekvárral megkenjük, majd sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük (alsó-felső sütés). Ha kihűlt, egy napra hűtőbe tesszük pihenni.

Hozzávalók a fehércsokis krémhez:

  • 250 g fehércsoki
  • 2 dl habtejszín (min. 30 százalékos)
  • 2 ek mascarpone
  • fél vanília rúd kikaparva

Elkészítés: Felforraljuk a habtejszínt, majd ráöntjük a kimért csokira. Kicsit hagyjuk olvadozni, majd összeturmixoljuk és letakarva egy napra hűtőbe tesszük. (meg kell várni, hogy teljesen kihűljön) Másnap átkeverjük, hozzáadunk 2 ek. mascarponét, esetleg még 1dl habtejszínt, a vaníliát, és kihabosítjuk. Ezután habzsákba tesszük, és a tortaformában lévő torta tetejét körbenyomjuk, majd egyenletesen elkenjük.

Hozzávalók a tojáshabhoz:

  • 120 g tojásfehérje
  • 210 g cukor
  • 55 g víz

Elkészítés: Cukorszirupot készítünk. A vizet és a cukrot felforraljuk, majd a felvert tojásfehérjéhez hozzácsurgatjuk és szép fényes habbá verjük (robotgéppel). Ha kész, habzsákba töltjük és a tortát tetszőlegesen díszítjük.

  •  

    Borítókép: RTL Klub