promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő, hogy mi került elő egy magyar tó mélyéről - a meglepett horgász olyat látott, amire nem számított
Borítókép:  Unsplash/Gláuber Sampaio/illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy igazán különleges történet Magyarországról.

Különleges halat fogott egy férfi Mezőhegyesen, először nem tudta, hogy mi legyen, hiszen ilyen még nem történt vele, végül a legjobb megoldást választotta.

Tóth László a helyi sporthorgász egyesület taván feederezett, amikor különleges élőlény akadt a horgára, egy aranyhal, amely körülbelül 45-50 dekás lehetett. Ez nagyon meglepő dolog egy ilyen kis, háromhektárós tóban. Az aranyhalról később egy fényképet is feltöltöttek az internetre, amihez a Magyar Haltani Társaság egy rapid szakvéleményt is adott a Pecaverzum megkeresésére:

"A halnak bajusza nincs, így a koi kizárható, marad tehát a fátyolfarkú aranyhal (Carassius auratus), ami az egyik legrégebbi díszhal"

Így néz ki a fátyolfarkú aranyhal:

A Mezőhegyesi Sporthorgász Egyesület elnöke, Bársony lászló elárulta a lapnak, hogy két aranyhal nagy túlélő, mivel korábban kuriózumnák szánták, hogy nagy mennyiségű koi pontyot és aranyhalat telepítenek a tóba, ám később komolyabb halpusztulás következett be a felszabaduló gázok miatt.

Időnként kifogják őket, de mindig vissza is engedik, hiszen a tó kabalaállítai, akik védettség alatt állnak. Tóth László az aranyhalat később visszaengedte a tóba.

(via Pecaverzum)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás