promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: a 8 legnehezebb földrajzi kérdés egy magyarnak! - Vajon eltalálod, hogy az egyes városok mely megyéknek voltak a székhelyei?

Kvíz: a 8 legnehezebb földrajzi kérdés egy magyarnak! - Vajon eltalálod, hogy az egyes városok mely megyéknek voltak a székhelyei?

Gasztro & Utazás

Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Visszamegyünk a múltba, és onnan teszünk fel kérdéseket.

Földrajzi kvízünkben most a valaha volt 64 magyar vármegyéről teszünk fel nektek kérdéseket, úgy gondoljuk, hogy túl könnyű lenne, ha a manapság létező 19 megye megyeszékhelyeire kérdeznénk rá. Bár itt is érhetnek meglepetések egy kis nemfigyelés után, hiszen a 20. században többször is volt Magyarországon megyerendezés,

megyéket vontak össze, miközben megyeszékhelyet is váltott egy-egy földrajzi egység.

A mostani játékban sokkal nagyobb odafigyelésre lesz majd szükségetek, hiszen 64 vármegye központjai közül tettünk a kvízbe 10-et. A feladat nem lesz egyszerű, de cserében új ismeretekkel gazdagodhattok.

Kvízre fel! Ne feledjétek, mostani kvízünkben Trianon, azaz 1920 előtti állapotokra kérdezünk rá. Ami ma megyeszékhely, nem biztos, hogy korábban is központ volt.

És hogy mégis hogy jön ki ez a 64? 63 magyar vármegye, +1 Fiume magyar kormányzatú szabad tengeri kikötő és területe, a 8 horvát-szlavón vármegye nélkül.

Borítókép:  Profimedia

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás