Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hauszmann Stefi elhozta nekünk a tökéletes reggeli receptjét

Hauszmann Stefi elhozta nekünk a tökéletes reggeli receptjét

Gasztro & Tourism

Hauszmann Stefi elhozta nekünk a tökéletes reggeli receptjét

Gasztro & Tourism

Helmeczi Benjamin 08:08

A Mestercukrász dögös konyhatündére fantasztikus receptet osztott meg.

Hauszmann Stefánia nemrég a közösségi oldalán osztotta meg a tökéletes aranygaluska receptjét, és most is egy ínycsiklandozó édességet hozott, név szerint a diós-mákos felhőcskét, amit akár reggelire, vagy desszertként is fogyaszthatunk.

Hozzávalók a tésztához:

  • 500 g liszt
  • 50 g porcukor
  • 120 g hideg vaj
  • 100 g hideg zsír
  • 1 tojássárgája ( L méretű )
  • 1 tk só
  • 140 g hideg tej
  • 15 g friss élesztő

Az élesztőt kb. 1 dl tejjel simára keverjük, a maradékot pedig hozzáadjuk a tojássárgájához, amit összekevertünk a sóval. Ezt a kettőt összeöntjük, ismét elkeverjük. A lisztet a porcukorral összeszitáljuk, majd hozzáadjuk a hideg vajat, illetve zsírt; az egészet összemorzsoljuk és ehhez mehet az élesztős-tojásos tej. Egynemű tésztát gyúrunk, ezt követően pedig hűtőben pihentetjük, ameddig elkészülnek a töltelékek.

Hozzávalók a mákos töltelékhez:

  • 50 g víz
  • 60 g cukor
  • 100 g mák
  • fél citrom héja
  • 1-2 ek baracklekvár

A vizet a cukorral felforraljuk. Ezalatt az idő alatt a mákot a citrom héjával és a lekvárral összekeverjük. Amint felforrt a cukros vizünk, ráöntjük a mákra, összekeverjük és hagyjuk kihűlni.

Hozzávalók a diós töltelékhez:

  • 35-40 g víz
  • 60 g cukor
  • 100 g dió
  • fél citrom héja
  • 1 tk fahéj

Ugyanaz a menet itt is, mint a mákos tölteléknél.

A kenéshez:

  • tojássárgája
  • tojásfehérje

Ha megvagyunk a töltelékek elkészítésével, jöhet a tészta. Kb. 60-65 grammos golyókat formálunk, majd négyszög alakúra nyújtjuk, megtöltjük, formázzuk és mehet a sütőpapírra. Ezután már csak az utolsó(előtti) lépés hiányzik, szépen megkenjük őket először tojássárgájával, amit hagyunk megszáradni ( hűvös, szellős helyen ), majd tojásfehérjével is, de ekkor már szobahőmérsékleten hagyjuk cserepesedni. Ha kész vagyunk, mehet a sütőbe 170-180 °C-on aranybarnára sütjük. Kb. 10-15 perc de érdemes figyelni!

Borítókép: RTL Klub