promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gond van a kávékkal itthon? A Nébih nyilvánosságra hozta az eredményeket
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) most a dobozos tejeskávékat vizsgálta.

Múltkor a népszerű orvos, dr. Karan Raj megosztotta az emberekkel a titkot, hogy miért nem kellene rögtön kávéval indítani a napot.

Természetesen az se mindegy, hogy milyen kávét iszunk. Az egyszerű tejeskávék, amikben nincs annyi koffein egyre népszerűbbek lesznek hazánkban. Főleg a melegebb időszakban imádjuk ezt, amikor csak le kell egyet kapnunk a bolt polcáról, és hidegen igazán frissítő tud lenni.

De vajon minden rendben van ezekkel az italokkal? A Nébih szakemberei összesen 28 tejeskávét vizsgált meg. Kiszerelésüket tekintve üveges, műanyagpalackos, papír- és fémdobozos, valamint poharas termékeket teszteltek. A tejeskávék közül 8 pasztőrözött, 4 nagyon magas hőmérsékleten hőkezelt (ESL) és 16 ultramagas hőmérsékleten hőkezelt (UHT) termék volt. 

Minőségi szempontból egyik termékkel sem akadt gond, tizenhat tejeskávé esetében azonban előfordultak jelölési hibák.

A Szupermenta ezúttal is szakértő és laikus kóstolók bevonásával igyekezett kideríteni, hogy a vizsgált termékek közül melyik volt a legjobb és a legfinomabb ital.

Értékelésük alapján a 22 tejeskávé közül a dobogó legfelső fokára a Penny Ready Latte Cappuccino állhatott, a második helyen a NÖM Café Espresso végzett, míg a harmadik helyet a Parmalat Caffé Latte Cappuccino érdemelte ki.

A laktózmentes tejeskávé versenyében az első helyet a Magic Milk Jegeskávé szerezte meg, második lett az Amaroy Cafe Latte Macchiato, harmadik helyen pedig a Mizo Cappuccino végzett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás