promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Veszélyben a magyarok nyaralása - Horvátországban hemzsegnek a fertőzöttek
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rossz hír a horvát tengerpart szerelmeseinek: a legfertőzöttebb területek közé kerül a magyarok kedvenc üdülőhelye.

Többek között a Blikk is beszámolt róla, hogy a horvát tengerparton ugrásszerűen megnövekedtek a koronavírus-fertőzöttek száma. Jövő héttől várhatóan vörös zónába, azaz a súlyosan fertőzött régiók listájára sorolja a WHO az országot, ami nagyon rossz hír azoknak, akik esetleg most tervezték a nyaralásukat az Adriai-tengernél. Nem is csoda, hogy az utazási irodák arról számolnak be, hogy a magyarok elkezdték törölni a szeptemberi előfoglalásokat. 

Bár korábban arról számolt be az ország egészségügyi minisztere, hogy bár csaknem két hónapos késéssel, de sikerült beoltani a felnőtt lakosság felét a koronavírus ellen, a több mint négymillió lelket számláló országban eddig 1 691 778-an kaptak védőoltást, közülük 1 571 296-an már a második adagot is felvették, ennek ellenére a WHO mostani döntése megijesztette a magyar turisták többségét. 

Az ATV által megkérdezett szakember, Varga G. Gábor turisztikai újságíró szerint ennek azonban nem lesz azonnali hatása, mivel az Egészségügyi Világszervezettől függetlenül hozzák meg az intézkedéseiket az országok, és egyik sem ahhoz igazítja a saját szabályozását, hogy a WHO hova sorolja a régiókat.

Horvátországban augusztus 16-án jelentősen csökkent az új fertőzöttek száma, azóta azonban minden nap több száz fertőzöttet azonosítottak. Augusztus 18-án már 524-et, 21-én pedig 505-öt jelentettek.

 

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás