promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Mestercukrász bombázója elárulta a tökéletes aranygaluska receptjét
Borítókép:  RTL Klub
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hauszmann Stefánia megosztotta azt a receptet, ami neki is bevált.

Hauszmann Stefánia a Mestercukrász egyik legemlékezetesebb és legdekoratívabb versenyzője volt, aki viszonylag hamar volt kénytelen búcsút inteni a konyhának. Azóta is a közösségi oldalán osztja meg, milyen finomságokat készít, persze előfordul, hogy a férfi követőinek is örömet szerez néhány pikáns fotóval.

Stefi nemrég egy aranygaluska receptet osztott meg a közösségi oldalán, amely neki is bevált. Mivel az aranygaluska egy közkedvelt magyar étel, amelyet nem csupán desszertként fogyasztanak, ezért úgy gondoltuk, hétvégére pont jól jön egy ilyen recept, hátha ezzel is segítünk a háziasszonyoknak, mit készítsenek vasárnap a családnak.

„Vasárnap ebéd utáni desszertnek (is) kiváló. Nekem ez a recept vált be a leginkább úgyhogy arra gondoltam megosztom Veletek!”

- írta a posztjához Stefi. Alább pedig a megosztott receptet olvashatjátok!

Tésztához:
500g liszt
1db tojás + 2 sárgája
3ek cukor
1 vaníliás cukor
2ek olaj

0,5 dl tej
50g élesztő
2dl Víz

Diós rész:
Kb. 150g olvasztott vaj
300g darált dió
Porcukor
Citrom héja

Vanilíasodóhoz:
600ml tej
1 tasak pudingpor
5ek kristálycukor
Vanilíaörlemény

Elkészítés: A tejet egy kevés cukorral felmelegítjük (ügyeljünk, hogy ne legyen túl forró!) majd mehet bele az élesztő. Ameddig felfut a lisztet, tojásokat, cukrot, olajat, sót egy nagyobb tálba öntjük majd a felfuttatott élesztő is mehet hozzá illetve a vizet sem szabad elfelejteni. Én géppel kb 10-12 percig dagasztottam majd utána 60percig pihentettem

Miután megkelt a tészta gyúrjuk át és jöhet a diós rész.

Készítsük elő az olvasztott vajat majd a cukrozatlan darált dióhoz keverjünk hozzá tetszőleges mennyiségű porcukrot és reszeljük hozzá egy fél citrom héját (esetleg 1ek fahéjat is tehetünk bele). Pogácsaszaggatóval galuskákat szaggatunk majd először vajban utána pedig a dióban forgatjuk meg, ezután egy kivajazott tepsibe sorakoztatjuk őket kb 1 cm távolságra egymástól. Kb 30-40 percig letakarva tovább kelesztjük.

A sütőt melegítsük elő 160-170 fokra majd 40 perc alatt süssük meg. Ezalatt az idő alatt készítsük el a vaníliasodót. Valójában olyan mintha pudingot készítenénk a pudingport egy kevés tejjel elkeverjük majd a felforrt tejhez hozzáöntjük és a cukrot illetve a vaníliaőrleményt hozzáadagoljuk. Folyamatos kevergetés mellett csomómentesre főzzük.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás