Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ha megnézed ezt a videót, akkor hosszú időre elmegy az étvágyad a kínai kajától

Ha megnézed ezt a videót, akkor hosszú időre elmegy az étvágyad a kínai kajától

Gasztro & Tourism

Ha megnézed ezt a videót, akkor hosszú időre elmegy az étvágyad a kínai kajától

Gasztro & Tourism

Toronicza Péter 16:56

Talán ez az egyik legkoszosabb távol-keleti étteremi konyha, amit valaha láttál.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azonnal bezáratott egy érdi távol-keleti éttermet, ahol borzalmas állapotban volt a konyha. Ha megnézitek a videót, akkor valószínűleg hosszú időre el fog menni az étvágyatok a kínai kajától.

Valóban úgy néz ki az egész, mintha nyitás óta nem takarítottak volna. A munkafelületek, a polcok, de még az edények, az eszközök és a villanykapcsolók is rendkívül piszkosak voltak.

A Nébih közleményében az olvasható, hogy az élelmiszerek tárolásával is akadtak gondok: közös hűtőtérben tároltak eltérő higiéniai megítélésű élelmiszereket (pl. friss hús, konzerv, zöldség, főtt tészta), de számos esetben közvetlenül a padlón tárolták az élelmiszereket.

Az üzemi területen higiénikus módon kezet mosni egyáltalán nem lehetett, a fagyasztó melletti kézmosóban például egy hosszabbítót tároltak. (Fő a biztonság.)

A Nébih a fent részletezett, súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságok miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. Ezen túlmenően a hatóság 15 tétel, összesen közel 180 kg jelöletlen, nem nyomonkövethető élelmiszert azonnali hatállyal kivont a forgalomból.

A Nébih ismét jó kis horrorisztikus zenét választott a videóhoz.

Aki most hosszú ideig nem bízik az ázsiai konyhában, és otthon készítene egy kis pirított tésztát, annak itt lesz egy remek recept:

Borítókép: Profimedia