Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Undorító feladat után esett ki A Konyhafőnök legutáltabb versenyzője

Undorító feladat után esett ki A Konyhafőnök legutáltabb versenyzője

Gasztro & Tourism

Undorító feladat után esett ki A Konyhafőnök legutáltabb versenyzője

Gasztro & Tourism

Helmeczi Benjamin 09:39

A finálé kapujában különleges vendégek érkeztek a konyhába. A következő adásban pedig kiderül, hogy ki lesz Magyarország új Konyhafőnöke.

A csütörtöki adás első feladatában A Konyhafőnök-család legújabb tagja, a hamarosan képernyőre kerülő Mestercukrász egyik zsűrije, Enzsöl Balázs, a fine dining cukrászat egyik legismertebb magyarországi alakjának desszert különlegessége kápráztatta el a versenyzőket, míg a második megpróbáltatás alatt családtagokkal és egy jóbaráttal próbált a TOP3 a fináléba kerülni.

Enzsöl Balázs egy 9 elemből álló desszertet mutatott be, amit vele együtt, szimultán kellett a dobogósoknak elkészíteniük. A maracujás-étcsokoládés mousse-t mandarinos hab és több réteg, különböző állagú édesség díszített. A feladat nehézsége mellett eltörpült az az izgalom, amit a versenyzők éreztek a feladat előtt.

A második feladatban különleges vendégek érkeztek a konyhába. Li Mengyi legjobb barátnőjét, Edinát, Szeghalmi Orsi unokatestvérét, Robit, míg Bóza Roli testvérét, Krisztiánt hívta segítségül. A finálé előtti utolsó főzés különböző, hagyományos fogások újragondolása volt, olyan tányéroké, amelyek különleges helyet foglalnak el a dobogósok életében: azok az ételek, amelyektől undorodnak.

Orsiéknál pacalpörkölt, Mengyiéknél sárgaborsó főzelék, Roliéknál pedig kakasherepörkölt lapult a búrák alatt.

Azonban a fináléba kerülni összetett feladat. A zsűri előtt is búrák voltak, amelyek a legutáltabb desszertjüket rejtették. A szerencsére bízták magukat a versenyzők, amikor a borítékból kihúzták az újragondolásra szánt édességet.

Mint kiderült, Fördős Zé nem rajong a máglyarakásért, Sárközi Ákos a baklaváért, míg Rácz Jenő a Fekete-erdő tortáért.

A finálé kapujában, a zsűri döntése alapján a visszatérő Szeghalmi Orsi búcsúzott a konyhától, így a következő adásban Rácz Jenő versenyzője, Li Mengyi, és Sárközi Ákos versenyzője, Bóza Roland csap össze A Konyhafőnök címért és a 10 millió forintért.

Borítókép: RTL Klub