promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Különleges kajákra vágysz? Akkor most egyszerre többet is kipróbálhatsz!
Borítókép:  Food Truck Show offical
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ismét útnak indul a Food Truck Show, ami már Magyarországon is egyre népszerűbb lesz.

Emlékszem először élőben a BazsaLicom food truckjánál találkoztam ezzel a műfajjal, ahol hosszasan beszélgettünk is a stílusról Bocskai Balázzsal. Akkor a kedves kis párocska elmondta, hogy A séf című Jon Favreau film inspirálta őket, ami szerintem sok food truck imádónak vagy éppen tulajdonosnak lehet az egyik kedvence.

A BazsaLicom azóta kinőtte magát, és az ötletgazdák Balatonfüreden üzemeltetnek egy kis bisztrót, amit az új Street Kitchen magazin is megemlít.

Amerikában ennek a műfajnak óriási kultúrája van. Az emberek tömött sorokban állnak a kocsik előtt, hogy kipróbálhassák a legkülönlegesebb ételeket. Még egy reality-sorozat is fut, ami A nagy büfékocsi-verseny címet kapta.

Mivel food truck-ot üzemeltetni egyre népszerűbb hazánkban, egyre több hagyományos étterem séfje indít saját guruló konyhát. Ennek köszönhetően évről évre bővül, színesedik a kínálat, és a vendégek a megszokott kedvencek mellett az új ízek miatt is visszajárnak.

V. Horváth Zoltán a Food Truck Show főszervezője az RTL Klub Reggeli című műsorában vendégeskedett, aki szerint a fő csábító erő az, hogy ha bemegyünk egy étterembe, akkor ott általában egy stílusra koncentrál az adott hely, de itt rengeteg ország konyháját lehet kipróbálni egy helyen, különböző séfek kezéből.

Mivel a street food-osok maguk is tudják, hogy a gyorsételek csomagolásából nagyon sok szemét gyűlhet össze, minden egyes Food Truck Show műanyag mentes: az étkészlet fából, a csomagolás kartonból, a poharak lebomló PLA-ból készülnek, amelyeket szelektíven gyűjt és szállít el a Megújuló Akciócsoport és a Zöld Övezet Társulás. Ez már a kezdetektől fogva így működik náluk, szóval az új rendelethez nem igazán kell alkalmazkodniuk.

Hogy hol találkozhattok idén a legkülönlegesebb büfékocsikkal, azt ide kattintva éritek el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás