promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutálisan növekszik egy magyar település lakossága - esélyed sincs kitalálni, melyik az
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő gyarapodás.

Van egy magyar település a határ mentén, amelynek egy év alatt 60 százalékkal nőtt a lakossága - írja az Ingatlan.com. Rajka Győr-Moson-Sopron megyében található, a 2017-es adatok szerint még csak 2700-an laktak a magyar településen, 2021 elejére azonban a lakosság már elérte a hatezret is.

A lakosságszámot alapul vevő listán amúgy a gyarapodó települések élmezőnyében foglal helyet még a budapesti agglomeráció több ismertebb települése is, így többek között Érd, Veresegyház, Dunaharaszti és Szigetszentmiklós is. Az imént felsorolt helységek 1-8 százalékos bővülést értek el egy év leforgása alatt.

Rajka miért különleges hely?

Rajka a nyugati határszél gyarapodó zónájában található, korábban már a Telex is közölt ezen településről egy hosszabb riportot, amelyben többek között úgy jellemezték ezt a területet, mint Pozsony külvárosa. Jó az infrastruktúra, a pozsonyiaknak nagyon olcsó, ráadásul közel van a szlovák főváros is. A koronavírus közepette megjelenő határzár miatt pedig rengetegen jelentkeztek be az itteni lakcímükkel, hiszen csak ezzel tudtak szabadon mozogni a munkahelyükig és vissza. Rajkán hatalmas építkezések zajlanak, rengeteg munkás építi a Szlovákiából átköltözők házait - írja a Telex.

A Pozsonyból ide költözők az ottani panel áráért családi házat tudtak itt venni. A településről készült képes riport a Telex oldalán olvasható.

Rövid videó Rajka átalakulásáról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás