promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hamarosan újra látogatható lesz a világ egyik leghíresebb műemléke
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Júliusban ismét megnyitja a kapuit a látogatók előtt a világ egyik leghíresebb műemléke, a párizsi Eiffel-torony. 

Úgy néz ki lassan tényleg fellélegezhet Európa a koronavírus-járvánnyal teli, súlyos hónapok után. Szerencsére egyre több ország mond búcsút a lezárásnak. Ausztriában és Franciaországban fél év után újranyithattak az éttermek, bárok, és kocsmák teraszai, valamint a mozik és a színházak is fogadhatnak nézőket. Szintén megnyithattak a nem létszükségleti cikkeket árusító boltok, a mozik, a színházak, a múzeumok és a sportlétesítmények.

Franciaországban ennek ellenére még sok szabályt be kell tartaniuk az embereknek.

- Maximum hat ember ülhet egy asztalnál, és a férőhelyek ötven százalékát lehet csak kihasználni, beltéren pedig egyelőre nem lehet fogyasztani, erre csak júniusban kerülhet majd sor. Közterületen egyébként tíz ember gyűlhet össze.

-  Színházakban, mozikban a székek harmincöt százalékán ülhetnek a nézők, a felső határ nyolcszáz vendég.

 Csütörtök pedig Párizsból is érkezett egy örömhír, bár az ország még nem fogad külföldi túristákat, ennek ellenére az Eiffel-torony üzemeltetése bejelentette, hogy júniusban megkezdik a jegyek értékesítését, az első látogatókat pedig a július 16-i nyitásra várják vissza. 

A tornyot tavaly év végén kellett bezárni a látogatók előtt, tartva a fertőzés gyors terjedésétől a tömegben. Az újranyitást decemberre várták, de az egészségügyi feltételek ezt akkor nem tették lehetővé.

Az emékmű 1889 óta magasodik a francia fővárosban, egy átlagos évben 7 millió látogatót fogad.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás