promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A tökéletes hamburgerhúshoz egyáltalán nem kell tojás – videó
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Fördés Zé csapata megmutatja, hogyan kell ezt rendesen összedobni.

Még a történészek is sokat vitáznak azon, miképp kell helyesen elmesélni a hamburger történetét, de a lényeg, hogy John Montagu volt az első, aki húst tett két szelet kenyér közé. Az már Németországban és Ausztriában lett népszerű, hogy a kenyeret felváltotta a zsemle, aztán az amerikaiak tökéletesítették az egészet.

Az emberek természetesen nem a történetéről akarnak olvasni, hanem a tányérjukon akarják látni. A legtöbb fagyasztott hambugerhús elég rossz minőségű, és húst sem száz százalékban tartalmaznak, szóval erről mindig igyekszek lebeszélni a többséget. A legjobb, ha magunk szerezzük be a darálthúst, és készítjük el otthon a finomságot.

Rengeteg oldalon lehet olyan recepteket olvasni, hogy a darálthúshoz tesznek tojást, hagymát, vagy éppen mustárt. Nos, nem fasírtot készítünk, hanem hamburger húspogácsát, így ezek egyáltalán nem kellenek bele.

A Street Kitchen basic most a klasszikus hamburger húspogácsa receptjét mutatja meg nektek. Ha ez már profin megy, akkor jöhet a Michelin-csillagos Széll Tamás receptje, aki egy profi sertésburgert rak össze. Arról meg nyugodtan lehet vitázni, hogy érdemes-e besózni a húspogácsát sütés előtt, vagy sem.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás