Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Unod a sima paradicsomlevest? Akkor ideje lesz feldobni!

Unod a sima paradicsomlevest? Akkor ideje lesz feldobni!

Gasztro & Tourism

Unod a sima paradicsomlevest? Akkor ideje lesz feldobni!

Gasztro & Tourism

Toronicza Péter 08:38

A Konyhafőnök egykori döntőse egy kis csirkehúsgolyót is készít mellé.

Az első paradicsomleves receptet Eliza Leslie említi meg az egyik szakácskönyvében 1857-ben, a nagy népszerűséget azonban Joseph A. Campbell 1897-es sűrített paradicsomleves-változata hozta meg.

A többség nálunk kicsit édesebben szereti, méghozzá betűtésztával. Valóban imádnivaló a retró menzás verzió, de sokaknak unalmas lehet már. A paradicsomlevest rengeteg módon fogyasztják a világon, szóval ne féljünk rajta változtatni. Jómagam nem is szeretem tésztával, hanem inkább különböző kemény sajtokat kockázok bele. Ezek a forró levestől picit megolvadnak, és isteni lesz az összhatás.

A Street Kitchem szakácsa, és A Konyhafőnök egykori döntőse, Forási Ákos most egy mexikói változatot hoz el nektek, ráadásul isteni csirkehúsgolyóval. Természetesen a csirkét nyugodtan le lehet cserélni bármilyen más husira, amit kedveltek.

Sokan felhúzták a szemöldöküket a fahéjra. Szerintem olykor tök jól össze tudja hozni az ízeket, ha nincs jelen tolakodóan az ételben, de aki nem szereti, az nyugodtan kihagyhatja.

Most pedig lássuk, miképp érdemes feldobni a paradicsomlevest, ha már unjátok a szimpla verziót.

Borítókép: Street Kitchen