promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az utazási irodák már erőltetnék, de idén aligha lesz korlátlan európai vakációzás
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A britek egy hónap múlva óvatosan nyitnak, de csak 8 ország kap zöld lámpát.

A brit kormányzat május 17-én oldja fel a külföldi turisztikai célú utazások tilalmát. Egy friss jelentés szerint azonban egyelőre csak 8 országba adnak zöld lámpát a látogatók hordáinak. Ez a magyar utazni vágyóknak is komoly figyelmeztetés lehet a nyárra nézve. Jöjjön inkább a Balcsi?

A brit turisták várhatóan a következő országokba utazhatnak hamarosan korlátozás nélkül:

  • Egyesült Államok
  • Ausztrália
  • Új-Zéland
  • Izrael
  • Izland
  • Málta
  • Gibraltár
  • Írország

Az utóbbi 5 állam kivételével lényegében egész Európa szigorított zónának minősül. Visszatéréskor az utazóknak legalább 10 napig karanténban kell maradniuk, mielőtt újra elvegyülhetnek a tömeggel. De akkor mi értelme a vakációnak?

A britek úgy kalkulálnak, hogy Spanyolország, Görögország, Olaszország és Ciprus (vagyis a legnépszerűbb célállomások) egyelőre még tiltottak lesznek, mert a járvány ezeken a helyeken még koránt sincs lecsengőben. Június 28. körül azonban fordulhat a kocka, a brit kormányzat ugyanis legközelebb akkor kívánja felülvizsgálni a listát – írja a Daily Mail.

Az utazási irodák már érthetően sürgetnék a nyitást, de egyelőre csak Gibraltárban megnyugtató a helyzet, ahol a népesség teljesen átoltott, az esetszám pedig szinte nullára csökkent. Könnyű nekik: a brit tengerentúli területet nagyjából 33 ezren lakják, és az egész városállam kiterjedése körülbelül akkora, mint fél Kistarcsa.

Jól áll Izrael is, míg az utazásokat erősen szorgalmazó easyJet légitársaság merészen azzal számol, hogy május 17. után Franciaország, Spanyolország, Portugália, Olaszország, Görögország, Horvátország, Ciprus és Törökország is zöld utat kapnak, vagyis mindenféle szigorú „megtorlás” nélkül látogathatók lesznek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás