Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az utazási irodák már erőltetnék, de idén aligha lesz korlátlan európai vakációzás

Az utazási irodák már erőltetnék, de idén aligha lesz korlátlan európai vakációzás

Gasztro & Tourism

Az utazási irodák már erőltetnék, de idén aligha lesz korlátlan európai vakációzás

Gasztro & Tourism

Promotions 09:09

A britek egy hónap múlva óvatosan nyitnak, de csak 8 ország kap zöld lámpát.

A brit kormányzat május 17-én oldja fel a külföldi turisztikai célú utazások tilalmát. Egy friss jelentés szerint azonban egyelőre csak 8 országba adnak zöld lámpát a látogatók hordáinak. Ez a magyar utazni vágyóknak is komoly figyelmeztetés lehet a nyárra nézve. Jöjjön inkább a Balcsi?

A brit turisták várhatóan a következő országokba utazhatnak hamarosan korlátozás nélkül:

  • Egyesült Államok
  • Ausztrália
  • Új-Zéland
  • Izrael
  • Izland
  • Málta
  • Gibraltár
  • Írország

Az utóbbi 5 állam kivételével lényegében egész Európa szigorított zónának minősül. Visszatéréskor az utazóknak legalább 10 napig karanténban kell maradniuk, mielőtt újra elvegyülhetnek a tömeggel. De akkor mi értelme a vakációnak?

A britek úgy kalkulálnak, hogy Spanyolország, Görögország, Olaszország és Ciprus (vagyis a legnépszerűbb célállomások) egyelőre még tiltottak lesznek, mert a járvány ezeken a helyeken még koránt sincs lecsengőben. Június 28. körül azonban fordulhat a kocka, a brit kormányzat ugyanis legközelebb akkor kívánja felülvizsgálni a listát – írja a Daily Mail.

Az utazási irodák már érthetően sürgetnék a nyitást, de egyelőre csak Gibraltárban megnyugtató a helyzet, ahol a népesség teljesen átoltott, az esetszám pedig szinte nullára csökkent. Könnyű nekik: a brit tengerentúli területet nagyjából 33 ezren lakják, és az egész városállam kiterjedése körülbelül akkora, mint fél Kistarcsa.

Jól áll Izrael is, míg az utazásokat erősen szorgalmazó easyJet légitársaság merészen azzal számol, hogy május 17. után Franciaország, Spanyolország, Portugália, Olaszország, Görögország, Horvátország, Ciprus és Törökország is zöld utat kapnak, vagyis mindenféle szigorú „megtorlás” nélkül látogathatók lesznek.

Borítókép: Profimedia

Anglia május 17. után három kategóriába sorolja a turisztikai célpontként szolgáló országokat.

Zöld kategória: az innen visszaérkezőknek nem kell karanténba vonulniuk, de indulás és érkezés előtt tesztet kell csináltatniuk.

Sárga kategória: itt is tesztekre lesz szükség, de 10 napra karanténba is zárják a visszatérőket.

Vörös kategória: a hazatérőknek 10 napig egy borsos árú karanténhotelben kell maradniuk, és persze negatív teszteket kell közben produkálniuk. Jelenleg mintegy 40 ország szerepel ezen a listán, európai nincs közöttük.

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria