promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Három ínycsiklandozó desszert, amit bárki képes elkészíteni
Borítókép:  AFP
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

„Túl sok időbe telik, nincs kedvem hozzá, nincs elég türelmem" – Ismerős gondolatok? Ilyen érvekkel, avagy kifogással szoktak előállni azok, akiknek nem áll túl közel a szívükhöz a sütemények készítése. Mutatunk néhány receptet, melyek gyorsan elkészíthetők és tényleg képtelenség elrontani őket és ígérjük, mind a 10 ujjad meg fogod nyalni utána.

1. Csokis muffin alaprecept – az örök kedvenc. 

Hozzávalók 14 db muffinhoz:

  • 120 gramm margarin
  • 250 gramm cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 darab tojás
  • 270 gramm liszt
  • 30 gramm kakaópor
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 100 milliliter tej
  • Opcionális: dió, mazsola, gyümölcs, csoki, stb.

1. lépés: melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

2. lépés: keverjük habosra a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyesével keverjük hozzá a tojásokat. 

3. lépés: a kakaóporral és sütőporral átszitált lisztet 2-3 részletben, felváltva a tejjel keverjük hozzá. Ne keverjük túl sokáig a tésztát.

4. lépés: ízlés szerint forgassunk bele magokat, mazsolát, esetleg csokidarabokat, kandírozott gyümölcsöt.

5. lépés: osszuk el a masszát a muffinformákban, kétharmadig töltve azokat. Előmelegített sütőben süssük 20-25 percen keresztül. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsültek-e.

2. Csokis brownie – a legnagyobb szerelem.

Hozzávalók 8 személyre:

  • 25 dekagramm csokoládé (ét vagy tej, akár kombinálva)
  • 20 dekagramm vaj
  • 15 dekagramm cukor
  • 10 dekagramm barna cukor
  • 4 darab tojás
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 8 dekagramm liszt
  • 3 dekagramm kakaó

1. lépés: melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A csokoládét a vajjal együtt vízgőz felett olvasszuk fel, ha elolvadt, tegyük félre hűlni.

2. lépés: a cukrokat tálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliaaromát és a csipet sót. Kézi robotgéppel erős fokozaton fehéredésig keverjük.

3. lépés: beleforgatjuk a csokis keveréket, majd a liszt és a kakaópor következik. Az alaposan elkevert tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, szépen eloszlatjuk, 180 fokos légkeveréses sütőben 45 perc alatt készre sütjük.

3. Gyümölcsös piskóta - az egyszerűen nagyszerű.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 4db tojás 
  • 15dkg porcukor 
  • fél csomag sütőpor
  • 20dkg liszt
  • 40dkg gyümölcs - lehet barack vagy cseresznye, nekünk a meggy a személyes kedvencünk 

1. lépés: 160 fokra melegítsük elő a sütőt. A tojássárgákat a porcukorral együtt gépi habverő segítségével felhabosítjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.

2. lépés: a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába. Vigyázz, hogy a hab ne törjön össze!

3. lépés: a tésztát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és a tetejére rászórjuk a lisztbe hempergetett gyümölcsöt.

4. lépés: 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

5. lépés: a kész süteményt megszórhatjuk porcukorral, de készíthetünk hozzá pudingot is, vagy szervírozhatjuk lekvárral is.


A képek forrása: AFP

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás