Már senkinek se kell a maradék krumplipüré? Fördős Zé megmutatja mit kezdj vele!
Olvass tovább...
Kovács Lázár megmutatja a tésztasalátáját, amit egy különleges karfiollal készített el.
A séf egy teljesen egyszerű tésztasalátát készít el nekünk, és most a húsrajongók lehet visítani fognak, de semmilyen halott állat nem lesz benne. Ezt könnyen orvosolni lehet úgy, hogy teszünk bele a húsvéti sonkából, kolbászból, vagy bármit, amit szeretnénk. Persze a legegyszerűbb az, ha a húsvéti husikat mellé esszük, erre pedig köretként tekintünk.
A salátában természetesen van tészta, egy különleges zöld karfiol (úgynevezett díszkarfiol), kukorica, krémsajt, uborka, póréhagyma, tojás, valamint sajt.
Olvass tovább...
A tésztasaláta egyik lelke, hogy nem bolti, hanem házi majonézt használunk hozzá, amit Lázár séf szépen meg is mutat, miképp kell elkészíteni. Tényleg ez a központi elem, hogy ha ezt megcsináljuk, akkor bármilyen alapanyaggal feldobhatjuk a salátát, szóval nem is muszáj teljesen ragaszkodni ehhez a recepthez.
Ha teszünk bele krémsajtot, akkor legyünk igényesek, – persze csak ha megengedhetjük magunknak – és ne valami tubusos borzalmat, hanem mascarponét válasszunk. Itt van is egy teszt, amiből kiderül, hogy az olcsóbb fajták is elég szépen tudnak teljesíteni, és nem a legdrágább a legjobb.