promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi kell a jó húsvéti tésztasalátához? Hát, először is tészta, na meg egy Kovács Lázár
Borítókép:  Lázár séf offical
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kovács Lázár megmutatja a tésztasalátáját, amit egy különleges karfiollal készített el.

A séf egy teljesen egyszerű tésztasalátát készít el nekünk, és most a húsrajongók lehet visítani fognak, de semmilyen halott állat nem lesz benne. Ezt könnyen orvosolni lehet úgy, hogy teszünk bele a húsvéti sonkából, kolbászból, vagy bármit, amit szeretnénk. Persze a legegyszerűbb az, ha a húsvéti husikat mellé esszük, erre pedig köretként tekintünk.   

A salátában természetesen van tészta, egy különleges zöld karfiol (úgynevezett díszkarfiol), kukorica, krémsajt, uborka, póréhagyma, tojás, valamint sajt.

A tésztasaláta egyik lelke, hogy nem bolti, hanem házi majonézt használunk hozzá, amit Lázár séf szépen meg is mutat, miképp kell elkészíteni. Tényleg ez a központi elem, hogy ha ezt megcsináljuk, akkor bármilyen alapanyaggal feldobhatjuk a salátát, szóval nem is muszáj teljesen ragaszkodni ehhez a recepthez.

Ha teszünk bele krémsajtot, akkor legyünk igényesek, – persze csak ha megengedhetjük magunknak – és ne valami tubusos borzalmat, hanem mascarponét válasszunk. Itt van is egy teszt, amiből kiderül, hogy az olcsóbb fajták is elég szépen tudnak teljesíteni, és nem a legdrágább a legjobb.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás