Frappáns húsvéti locsolóversek
Olvass tovább...
Ha még nem tudod, milyen édességet készíts húsvétra, akkor segítünk. A tojáslikőrös sajttortánál nem találsz jobbat; ráadásul sütni sem kell.
A soproni Trattoria Benann igazi különlegességekkel készült az idei húsvétra, amelyeket elvitelre készítenek a megrendelőknek. Megkeresésünkre az étterem elküldte nekünk a tojáslikőrös sajttorta receptjét, ami nemcsak látványra, de ízeiben is fantasztikus. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók az alaphoz:
Hozzávalók a krémhez:
Hozzávalók a tojáslikőrmázhoz:
Elkészítés: A kekszet aprítógépben finomra daráljuk, majd hozzáadjuk a kemény vajat és azzal is átforgatjuk. A morzsalékos kekszet belenyomkodjuk egy tortaforma aljába és lehűtjük. A mascarponét beízesítjük, belekeverjük a felolvasztott zselatint és tejszínhabbal lazítjuk. Ráöntjük az alapra és hűtőbe helyezzük kb. 3 órára.
Likőrmáz: A tojáslikőrt összekeverjük az zselatinnal és ráöntjük a tortára. Lehűtjük.
Olvass tovább...