Miért éppen piros a húsvéti tojás?
Olvass tovább...
Ha a megszokott ünnepi menüt feldobnád valami különleges ínyencséggel, akkor a diós-rozmaringos, kovászos cipóban sült füstölt sonkánál nem találsz jobbat.
A soproni Trattoria Benann igazi különlegességekkel készült az idei húsvétra, amelyeket elvitelre készítenek a megrendelőknek. Megkeresésünkre az étterem elküldte nekünk a diós-rozmaringos, kovászos cipóban sült füstölt sonka receptjét, ami nemcsak látványra, de ízeiben is fantasztikus. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók (2-3 cipóhoz):
Elkészítés: A kenyérhez a hozzávalókat jól összekeverjük és jól kidolgozzuk. 12 órát hűtőben kelesztjük. Cipókat formázunk belőle, betöltjük a sonkával és a tojással. Megformázzuk és formában 1 órát pihentetjük. 40-45 percig sütőben sütjük, eleinte 240 C⁰-on, majd 10 perc után levenni a hőmérsékletet 220 C⁰-ra.
Olvass tovább...