promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Úgy néz ki Mexikóban tényleg legális lesz a marihuána
Borítókép:  Ulises Ruiz / AFP
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A mexikói kongresszus jóváhagyta a marihuána legalizálásáról szóló törvényt.

Mexikóba nagyon szeretnek átruccanni az amerikaiak egy jót bulizni, de gondoljunk bele mi lesz ott, ha teljesen legalizálják marihuánát. Hosszú volt az út, de az ország már nagyon közel van hozzá.

A latin-amerikai országban 2017 óta nem tiltott a kannabisz használata, de eddig csak otthon, gyerekektől távol lehetett megtekerni a cigarettákat. Termeszteni pedig 50 palántát engedtek. A mostani módosítás ezeket a korlátozásokat is megszüntetné.

Ehhez áprilisban a szenátusnak még meg kell szavaznia a törvénytervezetet, de már az elnök, Andrés Manuel López Obrador is úgy nyilatkozott, hogy biztos a sikerben.

Mexikó lehet a harmadik ország a kontinensen, ahol bárki szabadon fogyaszthatja a kábítószert, illetve rekreációs és gyógyító célzattal exportálhatja is. Az elnök persze arra is gondol, hogy ezzel végre véget lehetne vetni a mexikói drogkartellek véres, minden évben rengeteg áldozatot követelő háborújának.

 „Ha az emberek maguk termesztik a marihuánát ellenőrzött körülmények között, akkor nem kell egy olyan piacról beszerezniük, amely a korrupció és a bűnözés melegágya. A lazítással véget vethetünk a folyamatos erőszaknak”

- nyilatkozta az Euronews híradójának egy helyi újságíró, Jose Luis Martinez.

Ha a döntést elfogadják, akkor valóban Mexikó lehet a világ legnagyobb kannabiszpiaca.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás