promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nyaralás Covid után? Reméljük, 2021-ben már mehetünk, ha igen, van egy tippünk hova érdemes
Borítókép:  Forrás: horvatorszaginfo.hu
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Most még nehéz elképzelni, hogy nyáron bárhova is engednek majd minket utazni, de álmodozni mindig lehet. A magyar turisták többségének még mindig Horvátország a kedvenc úti célja. Éppen ezért mi most Senj városát, a Kverner-öböl érszerdobozát mutatjuk be részletesebben. 

 

 

Senj Budapesttől mindösssze 510 kilométerre, a Kvarner-öbölben fekszik. Az autópályáról letérve egy szerpentin vezet a Velebit hegységen keresztül a városba és érkezéskor előtűnik a Nehaj vár, mely uralja a látképet. Az Uszkok-kalózok uralta régi történelmi hagyományok minden évben ünnepi napok keretében felelevenítésre kerülnek.

Nehaj vára

Szállás terén minden szegmensben foglalhatunk, akár itthonról, akár helyben is, bár utóbbihoz azért némi helyismeret nem hátrány. Strandjai apró kavicsosak, sziklásak, de a snorkellezők imádni fogják, mert kristálytiszta víz és gazdag élővilág jellemzi.

Senj apró kavicsos tengerpartja

Az árak a Kvarner-öbölben kedvezőbbek, mint Split vagy Isztria környékén, mind élelmiszer bolti, mind vendéglátóipari értelemben. Sok helyen él még az út menti grill éttermek látványos malac- vagy báránysütési hagyománya, a nyílt parázs felett forgatott illatozó finomságok.

Az Óváros sikátorai édes esti andalgásra csábítanak, ahol csendes éttermek és kávézók várják vendégeiket, sok helyütt tökéletes magyar étlappal, mint a Lavlji Dvor étteremben, ahol felszolgálják az „uszkok szablya” fantázianevű ételcsodát, ami bőséges grillhúsokat takar egy hatalmas kardon (szablyán) tálalva.

A Lavlji Dvor étterem

Az Óváros fallal védett keleti kapuja mellet felfedezheted Jurisics Miklós mellszobrát, a „kőszegi hős” emlékművén mindig ott van a magyar trikolór egy-egy koszorún elhelyezve. Ugyanitt a kapu falán kétoldalon magyar települések neveit olvashatod, valamint a távolságukat német mérföldben megadva.

Senj kikötő 

Aki szeret felfedezni, magányos öblöket keresni, keresse fel a Zakosa-öblöt, Kalic strandját, esetleg Sveti Juraj (Szentgyörgy) települését, ahol remek házikoszt várja a Konoba Gusti vagy az Adria étteremben!

Kalandra fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás