promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most megtudhatjuk, mikor nyithatnak a fővárosi gyógyfürdők
Borítókép:  csodasmagyaroroszag.hu
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Újra nyithatnak a gyógyfürdők, de szabályokhoz lesznek kötve a vendégek. 

 

Bele se merünk gondolni, mikor voltunk utoljára valamilyen társasági helyen, vagy rendezvényen. A koronavírus az elmúlt egy évben otthonaikba rekesztett Minket, így nem csoda, hogy már mindenki a márciusi nyitásról álmodozik. Ez alól a hazai gyógyfürdők sem kivételek.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévízi Zrt. fontos lépéseket tett annak érdekében, hogy az újranyitás a lehető leggördülékenyebben menjen, és több mint 200 dolgozóját oltatta be február 19-én. 

Első közben azonban csak a gyógykezelések (orvosi gyógymasszázs, iszappakolás, vízalatti vízsugár masszázs, szénsavas kádfürdő, a komplex fürdőgyógyászati osztályokon gyógytorna, fizikoterápiás kezelések) érhetők el  március 16-tól a Széchenyi, Lukács, Paskál és Pesterzsébeti fürdőkben. A gyógyvizes medencefürdő szolgáltatást továbbra sem lehet majd igénybe venni a Budapest Gyógyfürdői (BGYH) Zrt. által üzemeltetett fürdőkben – írta a BGYH.

A társaság azt is közölte, hogy előreláthatóan szintén március 16-tól a Csillaghegyi, Paskál és Pesterzsébeti fürdők úszómendencéit megnyitják a versenysportolók számára.

Ennek ellenére továbbra is csak a szigorú óvintézkesések betartása mellett lehet látogatni a fürdőket. Azért, hogy vendég vendéget minél kisebb eséllyel fertőzzön meg, folyamatosan fertőtlenítek majd, és időpontot kell foglalni. Sőt, az is elképzelhető, hogy a vendégeket érkezéskor tesztelik majd. 

A  tervek szerint a gyógyászati egységek tehát március 16-tól nyitnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás