promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sok vendéglátóhely haldoklik, de mikor nyithatnak újra?
Borítókép:  Sebastian Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az oltást elkezdték a koronavírussal szemben, de még nem látni hol a vége, és a vendéglátósok többsége addig nem fog tudni kitartani.

Hogy haladunk jelenleg az oltással Magyarországon? Ez egy külön témát ölelne fel, de maradjunk annyiban, hogy nem túl jól. Itt pedig csak akkor lehet kezdeni valamit, ha az emberek többsége már be van oltva.

Bizonytalanul szervezkednek a fesztiválok, nem tudni lehetnek-e nézők a labdarúgó Európa-bajnokságon, de mire ide eljutunk, addigra előfordulhat, hogy sok vendéglátóhelynek le kell húznia a rolót. Még azok az éttermek is nehezen élnek túl, akik vállalták azt, hogy átállnak kiszállításra, de azok a helyek, amiknek nincsen konyhája, csak kocsmaként üzemeltek, egyenesen haldokolnak.

Mindegy ki melyik műfajban dolgozik a vendéglátásban, mindenki zúgolódik, hogy az egészre megoldást kellene találni, és a lehető leggyorsabban.

Bár vidéken volt enyhítés, megnyílhattak a teraszok anno, de 2020. november 11-e óta mindennek zárva kell tartania.

„Sajnos több olyan ismerősöm is van, mindenféle név nélkül, aki azt nem tudja, hogy jövő héten mit fog enni, olyan kilátástalan helyzetbe van. Ezt mindenféleképpen orvosolni kell, valamilyen szinten támogatást kell nyújtani ebben a szegmensben dolgozó embereknek”

– nyilatkozta a Fókusznak Erős Gegely, aki 20 éve bármixerként dolgozik, és hiába szerelmes a munkájába, úgy érzi, nincs más választása, karriert kell váltania.

Sokan igyekeznek segíteni, például úgy, hogy engednek a bérleti díjból a vendéglátóhelyek számára ezekben a nehéz időkben. A Paletta éttermével is ez történt, és ha nincs az 50 százalékos engedmény, akkor meg se tudták volna tartani a dolgozóikat, akiknek így is csökkentették a fizetését.

Az újranyitás még odébb van mindenki számára, és erre ígéretek sincsenek, amíg nem látható át pontosan, mennyire tud beindulni az oltás sebessége. Azt is tegyük hozzá, hogy ez hiába történik meg minél hamarabb, a szektornak idő kell, hogy magához térjen.

Addig marad a túlélés, na meg a figyelemfelhívás, mivel sokan a korlátozások ellenére is úgy döntöttek, hogy február elsején kinyitnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás