Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Mikor éledhet újra a szállodaipar? Most kiderül!

Mikor éledhet újra a szállodaipar? Most kiderül!

Gasztro & Tourism

Mikor éledhet újra a szállodaipar? Most kiderül!

Gasztro & Tourism

Promotions 14:54

A korlátozások fokozatos feloldásával várhatóan a nyári hónapokban éledhet újra a szállodaipar Magyarországon, azon belül először a vidéki szálláshelyek iránt térhet vissza a kereslet.

A BDO Magyarország könyvvizsgáló és tanácsadó cég legfrissebb iparági elemzése szerint az egy kiadható szobára jutó árbevétel 2019-es szintjét várhatóan csak a 2023-as szezonban érheti el az iparág.

A cég kiemeli, hogy a szállodaipar nyár elejére várt újbóli felfutásának fontos feltétele, hogy mind a víruskezelés és az oltási programok, mind a légiipar és szállodaipar újraindítása

európai szinten is koordinált legyen.

Először a vidéki szálláshelyek iránt térhet vissza a kereslet, mivel a külföldi utazásokra vonatkozó korlátozásokat várhatóan lassabban oldják majd fel. A belföldi szálláshelyeken tavaly év közepén mért belföldi keresletrobbanás jelentősen tompította a visszaesést, hiszen míg januártól novemberig a külföldiek által eltöltött vendégéjszakák száma 75 százalékkal esett vissza, a belföldi vendégek esetében ez a csökkenés jóval kisebb, 36 százalékos volt. Igaz, ennek pozitív hatásait elsősorban a vidéki szálláshelyek tudták kihasználni.

Az utazásra és wellness-hétvégékre úgy tűnik még várni kell egy darabig, reméljük, hogy a fent leírtakhoz képest pozitívabb, vagy akár gyorsabb fejlemények lepnek majd meg minket. 

Borítókép: Engin_Akyurt / Pixabay