promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kettétört egy macska a leghidegebb magyar településen a nagy hidegben?
Borítókép:  klickblick / Pixabay.com (illusztráció)
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Itt mind a négy évszak hideg. Ha nyáron kis hűsölésre vágysz, itt garantáltan megkapod.

Két település verseng a nem mindennapi címért, azért, hogy melyikük az ország leghidegebb települése. Az utóbbi pár évben Zabar lett a hidegebb, de előtte Putnok volt a cím viselője. Itt találtok egy nagyon jó összehasonlítást a két település hidegeiről,

amelyből kiderül, hogy az év 365 napjából 90 nap itt mérik a leghidegebbet.

Zabar község Nógrád megyében található, nem messze a szlovák határtól, a helyiek nincsenek sokan, a hivatalos statisztikák szerint csupán 480 ember lakik itt. Télen gyakran megseik, hogy -30 fok alá süllyes a hőmérséklet, de az sem ritka, hogy május közepén is -6 fokot mérnek. Augusztusban pedig gyakran megtörténik az is, hogy elő kell venniük a lakosoknak a meleg ruhákat, hogy ne fázzanak.

A település gyakran kerül reflektorfénybe, hiszen imádjuk a rekordokat, és a média sokszor beszámol a hidegrekordokról, és sok itt dől meg Zabarban. Közben a szomszédos településeken igazi viccgyárak működnek, hogy egy kicsit kifigurázzák az immár fogalommá váló zabari hideget. A HVG korábban bejárta a településeket, és összegyűjtött párat, a leghíresebb:

„Zabaron olyan nagy volt a hideg télen, hogy kettétört a macska, amikor befordult a sarkon”

Zabar amúgy egy fagyzugban fekszik, ezért is a szokatlan hideg. Nyáron érdemes ellátogatni a településre, hiszen olyat fogtok tapasztalni, amit nagyon kevés helyen Magyarországon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás