Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ez a legjobb ellenszer szilveszteri másnaposság ellen, amitől rögtön jobban leszel

Ez a legjobb ellenszer szilveszteri másnaposság ellen, amitől rögtön jobban leszel

Gasztro & Tourism

Ez a legjobb ellenszer szilveszteri másnaposság ellen, amitől rögtön jobban leszel

Gasztro & Tourism

Helmeczi Benjamin - 2021.01.01. 07:37

Bár ebben az évben elmaradnak a nagy szilveszteri bulik, ez senki nem akadályoz meg abban, hogy otthon a családdal igyon pár pohárral a 2021-es esztendőre.

Sokakat érintő kardinális kérdés, hogy ha szilveszterkor kicsit többet iszunk a kelleténél, akkor mivel pofozzuk magunkat helyre másnap. Erre nagyon sok módszer létezik, és akadnak, akik inkább a családi receptekre esküsznek, de ha nincs semmi ötleted, összekötnéd a kellemeset a hasznossal, és a kijózanodás mellett valami finomsággal töltenéd meg a gyomrodat, akkor Fördős Zé korhelylevese kiváló választás.

Hozzávalók:

  • 40 g füstölt zsírszalonna
  • 1 szál ALDI paprikás lángolt kolbász
  • 1 csipet egész kömény
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • só, bors
  • 1 tk majoranna
  • 1 tk szárított zsálya
  • 1 ek keményítő
  • 1 csapott rk pirospaprika
  • 500 g savanyú káposzta
  • 1 ek ALDi Milfina tejföl

A húsgombóchoz:

  • 300 g darált sertés hús
  • só, bors
  • 1-1 csipet zsálya, rozmaring, kakukkfű, majoranna
  • 1 mk pirospaprika
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma

A tálaláshoz:

  • tejföl
  • 2 db bagett
  • 1 gerezd fokagyma

Elkészítés: A zsírszalonnát apró kockákra vágjuk és egy nagy lábasban üvegesre pirítjuk. A karikázott kolbászt is rádobjuk. Megszórjuk az egész köménnyel. Ha a kolbász is lepirult, rádobjuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát. 2 percig pároljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a keményítővel. Belekeverjük az átmosott savanyú káposztát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 1 liter vízzel és fél órán át főzzük. Közben a húsgombóc hozzávalóit összegyúrjuk és nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle. Ha letelt a fél óra, beledobáljuk a  gombócokat a levesbe és kb. 5-6 percig főzzük őket. Behabarjuk a levest: 2 evőkanál tejfölt kikavarunk egy merőkanál forró lével, visszaöntjük, és ha rottyant egyet, kész is. A bagetteket 160 fokra előmelegített sütőben aranybarnára pirítjuk és ha megsültek bedörzsöljük őket fokhagymával. A levest a fokhagymás bagettel és tejföllel tálaljuk.

(Forrás: streetkitchen.hu)

Borítókép: Street Kitchen