promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tuti majonézes saláták, ahogyan még sohasem kóstoltad
Borítókép:  Femina.hu
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megmondom őszintén, én a halászlé helyett mindig a sült húsokat és az azokhoz köretként felszolgált majonézes salátákat várom a legjobban. A családban ezeknek az elkészítése az évek során rám hárult, úgyhogy arra gondoltam, elhozom a legtutibb tippeket, amikkel feldobhatjuk a karácsonyi menüt. 

A nagyi krumplisalija  

Itt egy kicsit csalok, hiszen ez nem egy saját fejlesztésű recept. A mamám ezzel mindig tarolt, úgyhogy arra gondoltam, bedobom a közösbe. A képlet egyszerű, csináljunk egy hagyományos, sima, egyszerű, majonézes krumplisalátát, ha készen van, vágjunk hozzá – nagyobb darabokban – lilahagymát, illetve karikázzunk bele jó pár csemegeuborkát. A nagyi a fűszerekkel sem bánt finoman, egy kis borssal és tört chilivel dobta fel az ételt, így egy kis pikáns ízvilágot kapott. 

Füstös padlizsános  

Na ez az a saláta, ami minden egyben. Füstös, karakteres, krémes. Igaz, ha tökéletesen szeretnénk, egy picit pepecselős. Ha lehet, grillen – hűvös időben jó a kontaktgrill – süssük meg a karikára vágott padlizsánt. Ha kész, felvágjuk csíkokra, és a tejfölös-majonézes szószba keverjük. Só és bors mellett egy jó adag kakukkfűvel ízesítjük. 

Az örök klasszik  

Persze nem maradhat ki a jó öreg kukoricasaláta sem. Nagy rajongója vagyok, főleg, hogy mindig fel lehet dobni valami egyedivel. A megszokott összetevők mellett, kis serpenyőben, zsírban(!) pirítsunk meg egy jó adag kockára vágott császárszalonnát, és mielőtt levennénk a tűzről, reszeljünk hozzá 4-5 gerezd fokhagymát. Végül nincs más teendőnk, mint mindezt összedolgozni, és mehet is az asztalra. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás