promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezt is megéltük: érkezhetnek a környezetbarát sörkorcsolyák
Borítókép:  Eluniversal.com
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A CCm vállalat minden eddigitől eltérő találmányt dolgozott ki, a sör és sörkorcsolyák terén. A startup elérte azt, hogy 70 százalékkal kevesebb széndioxid-kibocsátással képes elkészíteni az italt és a hozzájuk tartozó nasikat. 

A HVG információ szerint a kis cég újítására már le is csapott, a Walkers nevű snacóriás. A fejlesztés egy egészen új előállítási formát biztosít, amivel mérsékelhető a sörfőzés károsanyag-kibocsátása, de itt még nem állnak meg. 

A technológia lényege, hogy a sör erjesztése során keletkező szén-dioxidot a burgonyahulladékhoz használják fel, így műtrágya keletkezik, amit aztán következő évben a chipsek alapanyagának, a burgonyának a földjébe lehet keverni.

Az így előállított műtrágyát 2020-ban már tesztelni kezdték, jövőre pedig az ipari alkalmazása is megkezdődhet. Ezt azt jelenti, hogy két év múlva már az új módszerrel előállított és termesztett ropogtatni valókat kóstolhatjuk meg, kedvenc sörünk mellé. Az ötlet remek, de a chips ettől függetlenül ugyanúgy hízlaló és egészségtelen lesz, a sörrel együtt, viszont talán nem okoz majd akkora lelkiismeretfurdalást a fogyasztásuk. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás