Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Így készíts tökéletes mézeskalácsot 9+1 lépésben!

Így készíts tökéletes mézeskalácsot 9+1 lépésben!

Gasztro & Tourism

Így készíts tökéletes mézeskalácsot 9+1 lépésben!

Gasztro & Tourism

Héjja Krisztián 09:39

A karácsony nem maradhat el mézeskalács nélkül. Sokan viszont boltban veszik, ezeket az egyszerű édességeket, pedig otthon is elkészíthetők, méghozzá könnyen. Hoztunk is egy receptet, hogy bebizonyítsuk!

Ahhoz, hogy tökéletes mézeskalácsot készíts, nem kell konyhatündérnek lenned, sőt még csak különleges hozzávalókért sem kell járkálnod a boltokba. Valószínűleg minden alapanyagot most is megtalálsz az otthonodban, úgyhogy, sütésre fel! 

Hozzávalók:
• 65 dkg liszt,
• 9 evőkanál cukor,
• 9 evőkanál méz,
• 2 egész tojás és 2 tojássárgája,
• 1 kávéskanál mézeskalács-fűszerkeverék,
• 14 dkg margarin,
• 3 evőkanál tejföl,
• 1 kávéskanál szódabikarbóna,
• 1 tojás a mézeskalácsok megkenéséhez.

Elkészítés:

1.
A margarint kicsit mikróban megpuhítjuk, majd habosra keverjük.

2. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tejfölt, a tojásokat és a tojássárgákat. Ezzel tovább keverjük.

3. A mézet a szódabikarbónával felforraljuk (figyelj rá, hogy ne nagyon kis lábosba tedd, mert nagyon fel fog habosodni!) és még forrón az előző keverékhez öntjük és simára keverjük.

4. Végül a lisztet és a mézeskalács fűszerkeveréket adjuk hozzá és kézzel összegyúrjuk.

5. 1 órára hűtőbe tesszük pihenni. Nagyon jó tésztája lesz, kevés liszt kell csak alá a deszkára, de nem ragad, könnyű vele dolgozni!



6. A hűtőből kivéve kb. 1/2 cm vastagságúra nyújtjuk. Karácsonyi formákkal kiszaggatjuk.

7. A sütőt 180ºC-ra melegítjük. A kiszaggatott mézeskalácstésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, nem túl közel egymáshoz, mert meg fognak dagadni a mézeskalácsok.

8. Az egész tojást felhabosítjuk, és a sütik tetejét megkenjük vele.

9. Kb. 10 percig sütjük. Figyeljünk rá, hogy ne süssük nagyon barnára, csak épphogy egy kicsi színe legyen, mert ha nagyon megsütjük, akkor nem marad puha.

9+1. Fogyasszuk egészséggel!

Borítókép: PX