Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hajmeresztő áron árulják a vietnámi óriásszőlőt

Hajmeresztő áron árulják a vietnámi óriásszőlőt

Gasztro & Tourism

Hajmeresztő áron árulják a vietnámi óriásszőlőt

Gasztro & Tourism

Héjja Krisztián 22:33

Közel 100 ezer forint per kilójáért árulják a tojásnál is nagyobb szemekből álló vietnámi óriásszőlőt. Ha azt hinné valaki, hogy ennyiért senkinek sem kell, téved. A szállítmányt percek alatt elkapkodták. 

A gyümölcsöt különleges „beavatkozással" teszik ilyen hatalmassá, igaz erről konkrét információ nincsen, hogy pontosan mit is csinálnak vele. Feltételezzük azt, hogy a kellő gondoskodás és a jó levegő. A szőlő-különlegességnek egyébként hatalmas piaca van a távol-keleti országokban, ezért nem véletlen, hogy egyre több termesztő próbálkozik meg a „gyártásával".  

A gigantikus ételnek viszont megkérik az árát. A szőlő kilóját 7 millió vietnami dongért, azaz 90 ezer forintért árulják.

Ne, ne is álmodjunk arról, hogy majd egy-egy szemet vehetünk belőle. A piacosok csak és kizárólag fürtökben árulják a termékeket, úgyhogy akár egy használtautó árát is ott hagyhatjuk a gyümölcsös standnál. 

Bármilyen meglepő, nem az óriásszőlő a világ legdrágábbja. A japán rubintszőlő csomagja 11 millió vietnami dong, azaz 140 ezer forint. 

Borítókép: NLC.hu