promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezek lettek az év legjobb szaloncukrai
Borítókép:  Lakáskultúra
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Furcsa, de mégsem a legnagyobb népszerűségnek örvendő zselés ízesítésű lett az év legjobb szaloncukra díj győztese. A Szeretem A Csokit Blog a YouTube-csatornáján választotta meg 2020 legjobbjait.

Összesen 109 ízt neveztek az idén először civil kezdeményezésként megrendezett versenyre. A megmérettetésre az összes magyarországi gyártó meghívást kapott, akik szabadon dönthettek, hogy részt vesznek-e a versenyben és a teljes szaloncukor-kínálatukból hányat indítanak el.

A versenyt szervező Kovács Ádám és Kovács Gergely, a Szeretem A Csokit YouTube-csatorna videós párosa számára fontos volt, hogy a nagy cégek mellett a kisebb és a kézműves gyártók is lehetőséget kapjanak, továbbá hogy a különböző összetevőkre érzékeny fogyasztók, a kis pénzből gazdálkodók és az újdonságot keresők, valamint a gyermekeknek vásárlók számára is segítségül lehessenek a választásban.

A különböző kategóriákban így alakultak a győztesek:

Az év szaloncukra

  1. Demeter Chocolate – sós karamellás
  2. Gyulai Kézműves Cukrászda – kókuszkrémes
  3. Stühmer – pisztáciakrémes

Az év kézműves szaloncukra

  1. Kézműves Cukrászda – mogyorónugátos-tejcsokoládés
  2. Demeter Chocolate – Irsai Olivér szőlőpálinkás
  3. Sulyán Cukrászda – sós-tökmagos-fehércsokoládés trüffel

Az év cukormentes szaloncukra

  1. Sulyán Cukrászda – mandulás-aszalt szilvás-diós-étcsokis
  2. Stühmer – mogyorókrémmel töltött tejcsokoládés
  3. Tesco Finest – mandulás-csokoládés

Az év laktózmentes szaloncukra

  1. Damniczki Cukrászda – vörösboros-málnás szaloncukra
  2. Lissé Fitt – rumos-kakaós
  3. Chocco Garden – banánhabos

Az év gluténmentes szaloncukra

  1. Upper Bars – belga étcsokoládéba mártott narancsos
  2. Majomkenyér – mogyoróvajas
  3. Szerencsi Paleobon – mogyorókrémes

Az év szaloncukra a 499 forint/100gramm alatti árkategóriában a Tesco karamellkrémmel töltött szaloncukor lett, a második a Dolcetta Csendes Éj rumos-kakaós szaloncukor, míg a harmadik az Auchan tejkaramellás szaloncukor.

Az extra kategóriákban csak egy-egy győztest hirdettek. A legjobb zselés szaloncukor a Chocco Garden meggyes szaloncukra lett, az év új ízének a Piros Mogyorós kókusz szaloncukrot választották, a gyerekek kedvence kategóriában pedig holtversenyben a Tesco banános-ropogós és málnás-robbanócukorkás szaloncukor végezett az élen.

Sánta Sándor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke elmondta: a hungarikumnak számító szaloncukorból Magyarországon évente 3500 tonnát adnak el. Felméréseik szerint a háztartások 90 százaléka vásárol szaloncukrot, átlagosan 1 kilogrammnyi mennyiségben kilónként 2000 forintos áron. A legkedveltebb ízek a piacon a zselés, a kókuszos, a karamellás, a csokoládékrémes, a marcipános és a mogyorókrémes.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás